Google+
Home » Sport » Atletul vasluian Andrei Micu va reprezenta România la Cupa Europei la aruncări lungi, după ce a devenit campion național

Atletul vasluian Andrei Micu va reprezenta România la Cupa Europei la aruncări lungi, după ce a devenit campion național

Vasluianul Andrei Mihăiță Micu face parte din lotul de 12 sportivi cu care România va participa la Cupa Europei la aruncări lungi, rezervată seniorilor și U23. Competiția se va desfășura în perioada 9 – 10 martie la Samorin (Slovacia).

Micu a obținut biletele pentru încă o competiție internațională după ce a cucerit luni, pe stadionul „Iolanda Balaș Soter”, din București, titlul de campion național la proba masculină de aruncare a ciocanului. Atletul, pregătit la CS Viitorul Vaslui de profesorul Laurențiu Maxim, a reușit o aruncare de 65,37 metri, eclipsându-l pe ocupantul locului doi. Florin Sebas Amarandei a reușit doar o aruncare de 58,94 metri, în ciuda faptului că e născut în ‘89, adică are 10 ani în plus de experiență față de vasluian.

Lotul care România va participa la cea de-a 19-a ediție a Cupei Europei este alcătuit din opt sportivi la masculin și patru la feminin după cum urmează: Andrei Gag (senior), Marius Musteață (U23) – greutate; Alexandru Firfirică (senior), Denis Both (U23) – disc; George Zaharia (senior), Alexandru Novac (U23), Florina Necșoiu (senioare), Ioana Plăvan (U23) – suliță; Florin Asmarandei (senior), Mihăiță Micu (U23), Bianca Ghelber (senioare), Adela Stanciu (U23) – ciocan.

Plecarea delegației României către Slovacia este programată pentru 8 martie. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: