Google+
Home » Administratie » CL Vaslui va aproba regulamentul de atestare a administratorilor asociațiilor de proprietari

CL Vaslui va aproba regulamentul de atestare a administratorilor asociațiilor de proprietari

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința de la sfârșitul acestei săptămâni regulamentul privind atestarea administratorilor de condominii. Prin acest document se împuternicește primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, să ateste persoanele fizice în vederea dobândirii calității de administrator de condominii. Aceste numiri se vor face la propunerea compartimentului de sprijinire, îndrumare și controlul asociațiilor de proprietari sau a comisiei desemnate prin dispoziția primarului.

Regulamentul care va fi aprobat de CL Vaslui cuprinde dispozițiile generale, prevederile legale privind inițierea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, îndrumarea și verificarea financiar contabilă a asociațiile de proprietari, precum și condițiile legale pe care trebuie să le îndeplinească administratorii pentru emiterea atestatului. Calitatea de administrator de condominii se dovedește prin atestatul valabil al persoanei fizice care deține certificat de calificare profesională pentru funcția de administrator de condominii și îndeplinește condițiile legale la momentul eliberării atestatului.

Pentru emiterea atestatului, persoanele fizice trebuie să depună la compartimentul specializat din Primăria Vaslui o cerere scrisă adresată primarului, însoțită de următoarele documente:

  • cerere pentru atestarea administratorilor de condominii;
  • actul de identitate; certificatul de calificare profesională pentru ocupația de administrator de condominii; certificatul de cazier; certificatul de cazier fiscal și chitanța care atestă plata taxei pentru eliberarea atestatului. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: