Home / Administratie / Demersuri pentru înființarea unei echipe mobile de intervenție în cazul violenței domestice, la Bârlad

Demersuri pentru înființarea unei echipe mobile de intervenție în cazul violenței domestice, la Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Legea pune la treabă autoritatea locală, care va trebui să aibă în cel mai scurt timp o echipă mobilă pentru intervenție în cazuri de violență domestică.

Conform Ordinului 2525 din 2018 privind aprobarea procedurii de intervenție în cazuri de violență domestică, consiliile locale trebuie să se implice în astfel de situații. În acest sens, mâine, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Bârlad va fi supus votului consilierilor proiectul de hotărâre privind stabilirea componenței acestei echipe mobile. Echipa ar urma să fie formată din doi reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială (D.A.S.) din primărie (un coordonator și un membru), de un reprezentant al Serviciului Juridic Contencios (un membru) și unul din cadrul Poliției Locale (membru).

Activitatea de intervenție în caz de violență domestică pe teritoriul orașului Bârlad se va realiza și pe baza unui acord de colaborare pe care D.A.S. îl va încheia cu reprezentanții diferitelor culte religioase, reprezentative în plan local, cât și cu reprezentanți ai unor asociații sau fundații cu activitate relevantă în domeniul violenței domestice, egalității de șanse între femei și bărbați, etc.

Transportul echipei mobile se va face cu un mijloc de transport al Poliției Locale.

Așadar, Consiliului Local îi va reveni responsabilitatea de a organiza, coordona și sprijini activitatea echipei mobile. Acesta va trebui să aloce toate resursele umane, materiale și financiare și va putea completa echipa. Extinderea echipei va putea fi făcută prin includerea în cadrul acesteia a unor reprezentanți ai Serviciului Public de Asistență Medicală Comunitară, specialiști din cadrul aparatului propriu al Consiliului Local, reprezentanți ai diferiților furnizori privați de servicii sociale și voluntari.

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: