Home / Justitie / Fostul subprefect Sergiu Marian rămâne după gratii. Eliberat de Judecătorie, refuzat de Tribunalul Vaslui

Fostul subprefect Sergiu Marian rămâne după gratii. Eliberat de Judecătorie, refuzat de Tribunalul Vaslui

Fostul subprefect Sergiu Marian va rămâne în continuare după gratii pentru ispășirea pedepsei din cel de-al doilea dosar de corupție în care a fost condamnat, în toamna anului trecut, la cinci ani de închisoare, chiar dacă Judecătoria Vaslui admisese cererea de eliberare condiționată. Însă, contestată de procurorii DNA, hotărârea primei instanțe a fost întoarsă de judecătorii Tribunalului Vaslui.

Magistrații Tribunalului Vaslui nu au fost prea îngăduitori cu fostul subprefect Sergiu Marian. Aceștia au admis, miercuri, contestația procurorilor DNA la hotărârea de eliberare condiționată a fostului demnitar local dată de Judecătoria Vaslui pe 10 ianuarie 2019. În consecință, Sergiu Marian va mai sta după gratii încă cel puțin patru luni, așa cum reiese din minuta Tribunalului Vaslui: ”Respinge ca nefondată propunerea Comisiei de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Vaslui privind liberarea condiționată a persoanei condamnate M. S. anterior executării integrale a pedepsei de 5 ani închisoare, aplicată prin sentința penală nr. 115/2017 a Tribunalul Vaslui, mandat de executare nr. 131/2018. Stabilește un termen de 4 luni pentru reiterarea cererii de liberare condiționată începând cu data rămânerii definitive a prezentei”.

Hotărârea magistraților vasluieni este ieșită din tipar, dacă ținem cont că demnitari cu rang mult mai înalt, majoritatea cu condamnări asemănătoare, au părăsit penitenciarul cu acordul Tribunalului Vaslui. Este cazul foștilor miniștri Relu Fenechiu și Gabriel Berca, precum și a fostului președinte al Camerei de Comerț a României, Mihail Vlasov.

Sergiu Marian a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Iași, la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupție, instanța reținându-i nu mai puțin de opt infracțiuni pe care le-a contopit într-un singură, obligându-l să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani, la care i-a adăugat un spor de un an. Ca și în speța pentru care a mai stat la închisoare în perioada ianuarie 2015 – iulie 2017, fostul subprefect a fost condamnat pe motiv că, în calitate de vicepreședinte al Comisiei Județene de Fond Funciar, i-ar fi favorizat fratelui său achiziționarea de terenuri la prețuri sub cele ale pieței. După pronunțarea Curții de Apel Iași în 19 octombrie 2018, Sergiu Marian s-a reîntors după gratii și, având în vedere cei doi ani și jumătate petrecuți deja în pușcărie în urma condamnării din primul dosar de corupție, i s-a permis eliberarea condiționată după numai trei luni de temniță.

Însă, decizia Judecătoriei Vaslui nu este definitivă și, așa cum s-a întâmplat în toate celelalte spețe de eliberări condiționate în dosare de corupție, procurorii DNA vor face contestație la Tribunalul Vaslui, mai ales că s-au opus inclusiv în timpul procesului de joi. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 2,6 milioane de persoane au tranzitat Vama Albița în primele nouă luni din 2019

În primele nouă luni ale ...

Polițist vasluian arestat pentru corupție

Astăzi, ofițerii de poliție judiciară ...

Sancțiuni de 51.000 de lei agenților economici din Bârlad

Polițiștii de investigare a criminalității ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: