Home / Sport / Meci de foc pentru handbaliștii juniori 2 de la LPS Vaslui

Meci de foc pentru handbaliștii juniori 2 de la LPS Vaslui

Handbaliștii juniori 2 de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, pregătiți de profesorul Liviu Gugleș, au derby sâmbătă, când vor întâlni prima clasată din Grupa Valoare 1, CSM Bacău. Meciul va avea loc pe teren propriu, de la ora 14.00.

Băcăuanii sunt neînvinși după primele două etape, însă prestațiile lor nu sunt deloc unele care să îi facă pe vasluieni să tremure. Au învins de fiecare dată la distanță de două goluri. Cu LPS Piatra Neamț, în prima etapă, a fost 28 – 26 și pe CSS Bacău au învins-o cu 26 – 24.

Din păcate nici LPS Vaslui nu a convins până acum. A debutat la Turneul Valoare cu o victorie scurtă, scor 26 – 24 cu CSS Galați. Vasluienii nu au fost prea inspirați în prima pauză, gălățenii deschizând scorul și având avantaj chiar de trei goluri. Pauza a fost însă un sfetnic bun și LPS Vaslui a arătat mult mai bine în partea secundă, conducând și cu 25 – 21. În cea de-a doua partidă a remizat cu LPS Piatra Neamț, scor 29 – 29, rezultat stabilit însă și în urma unui arbitraj îndoielnic. Prima parte a fost la discreția nemțenilor, însă pe fondul unor decizii părtinitoare ale arbitrilor suceveni. LPS Piatra Neamț a deschis scorul și a reușit imediat dublarea avantajului. Deși a fost mereu la cârma partidei, LPS Piatra Neamț nu a reușit să se distanțeze decisiv, fiind în majoritatea timpului la unu, două goluri în față. Pe final de partidă arbitrii suceveni și-au dat în petec și după ce au tolerat tot meciul jocul obstrucționist al gazdelor au hotărât să le dea 7 metri după un fault în atac al acestora. Golul marcat din acestă fază putea fi decisiv, însă vasluienii au găsit forța de a reveni încă o dată, pentru a smulge un punct important.

Cel mai în formă jucător de la LPS Vaslui pare a fi Florin Ciurescu, care a recidivat etapa trecută cu șapte reușite, după ce marcase de patru ori în prima etapă. Sorin Potorac e și el un jucător care poate face diferența, reușind să marcheze de 10 ori în poarta nemțenilor. Speranțele celor de la LPS Vaslui se mai leagă de Răzvan Chiratcu (8 goluri în primele două etape), Adrian Matei (7), Andrei Jigoreanu (6), Ionuț Morărașu (4), Radu Oțel, Andrei Faur (câte 3), Iulian Artene (2), Eduard Radu (1). Pentru un rezultat favorabil cu băcăuanii reprezentanta județului nostru va avea nevoie și să îi aibă pe portarii Ionuț Tănase și Radu Anton.

Vasluienii ar putea urca pe primul loc în cazul unei victorii cu băcăuanii, însă o înfrângere ar putea să ducă LPS Vaslui până pe cinci. CSM Bacău e lider în Grupa Valorică 1, cu șase puncte. Pe doi se află LPS Vaslui, cu cinci puncte. Urmează două echipe cu patru puncte: CSS Galați și CSS Bacău. LPS Piatra Neamț e pe cinci, cu trei puncte. Lanterna roșie LPS Iași are 2 puncte. O victorie a nemțenilor în fața ieșenilor ar face ca aceștia să facă cinci puncte și la egalitate de puncte aceștia ar beneficia de golaveraj mai bun. O remiză între CSS Galați și CSS Bacău le-ar aduce pe ambele la egalitate de puncte cu LPS Vaslui dacă vasluienii pierd, în acest context ambele depășind-o la golaveraj. În caz contrar, doar echipa care va învinge în acea partidă va urca în clasament peste formația vasluiană. (G.P)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, de ...

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are un ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: