Google+
Home » Administratie » Vasile Pavăl garantează pacea dintre sindicaliști și conducerea Transurb

Vasile Pavăl garantează pacea dintre sindicaliști și conducerea Transurb

Conflictul de muncă dintre sindicaliști și conducerea SC Transurb Vaslui a luat sfârșit. Vasile Samir Ioniță, președintele Sindicatului din SC Transurb Vaslui, a fost primit din nou la lucru, iar Consiliul de Administrație al societății a decis să îndeplinească doleanțele salariaților.

“Și-au dat seama că au făcut o greșeală și au vrut să îndrepte lucrurile. S-a găsit o cale pentru a reveni la lucru fără să figurez că am fost dat afară. S-a evitat situația de a merge în instanță. Am primit asigurări că vom semna contractul de muncă, în care vor fi trecute și solicitările noastre. Pe lângă îndeplinirea cererilor, ni s-a promis că vor mai fi aduse la societate mașini noi. Am discutat cu Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, și i-am spus că, dacă în maxim două luni nu se vor rezolva problemele, o să facem acea adunare publică. Primarul mi-a spus că va veni săptămânal la societate și va sta de vorbă cu șoferii, cu mecanicii și restul angajaților”, a spus Vasile Ioniță.

Sindicatul Liber și Independent din SC Transurb a anunțat că pe 27 februarie 2019, între orele 12.00 – 14.00, va organiza o adunare publică în fața Primăriei Vaslui.

„Scopul adunării publice îl constituie manifestarea în legătură cu cu nerespectarea clauzelor contractului colectiv de muncă privind coeficientul de ierarhizare și nerespectarea repausului săptămânal; abuzurile conducerii societății; condițiile de muncă proaste și salarizarea mică în raport cu complexitatea muncii; programările conducătorilor auto la muncă, acestea fiind peste programul normal de lucru, ducând la degradarea sănătății lor; starea tehnică a parcului auto care pune în pericol atât personalul de bord, cât și călătorii”, se arată în adresă transmisă Primăriei Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: