Home / Administratie / Vasile Pavăl garantează pacea dintre sindicaliști și conducerea Transurb

Vasile Pavăl garantează pacea dintre sindicaliști și conducerea Transurb

Conflictul de muncă dintre sindicaliști și conducerea SC Transurb Vaslui a luat sfârșit. Vasile Samir Ioniță, președintele Sindicatului din SC Transurb Vaslui, a fost primit din nou la lucru, iar Consiliul de Administrație al societății a decis să îndeplinească doleanțele salariaților.

“Și-au dat seama că au făcut o greșeală și au vrut să îndrepte lucrurile. S-a găsit o cale pentru a reveni la lucru fără să figurez că am fost dat afară. S-a evitat situația de a merge în instanță. Am primit asigurări că vom semna contractul de muncă, în care vor fi trecute și solicitările noastre. Pe lângă îndeplinirea cererilor, ni s-a promis că vor mai fi aduse la societate mașini noi. Am discutat cu Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, și i-am spus că, dacă în maxim două luni nu se vor rezolva problemele, o să facem acea adunare publică. Primarul mi-a spus că va veni săptămânal la societate și va sta de vorbă cu șoferii, cu mecanicii și restul angajaților”, a spus Vasile Ioniță.

Sindicatul Liber și Independent din SC Transurb a anunțat că pe 27 februarie 2019, între orele 12.00 – 14.00, va organiza o adunare publică în fața Primăriei Vaslui.

“Scopul adunării publice îl constituie manifestarea în legătură cu cu nerespectarea clauzelor contractului colectiv de muncă privind coeficientul de ierarhizare și nerespectarea repausului săptămânal; abuzurile conducerii societății; condițiile de muncă proaste și salarizarea mică în raport cu complexitatea muncii; programările conducătorilor auto la muncă, acestea fiind peste programul normal de lucru, ducând la degradarea sănătății lor; starea tehnică a parcului auto care pune în pericol atât personalul de bord, cât și călătorii”, se arată în adresă transmisă Primăriei Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Zeci de manifestări culturale, sociale și sportive importante, organizate de Primăria Vaslui până la sfârșitul anului

Primăria Vaslui va organiza, până la sfârșitul acestui an, ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: