Home / Social / Vasluienii pot alege cariera militară

Vasluienii pot alege cariera militară

Ministerul Apărării Naționale, prin Biroul informare-recrutare din Centrul Militar Județean Vaslui, desfășoară activități de recrutare a candidaților, băieți și fete, cu domiciliul în județul Vaslui, pentru admiterea în instituțiile militare de învățământ, în anul școlar/universitar 2019 – 2020.

Locuri disponibile:

  1. Învățământ universitar pentru formarea ofițerilor licențiați (cu durata studiilor între 3 și 6 ani). – 908 locuri. Pentru admiterea în învățământul universitar militar de formare a ofițerilor se pot înscrie elevii din clasele a XII-a și tinerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 30 de ani (24 pentru piloți) în anul 2019. Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 04.04.2019.

  1. Învățământ postliceal pentru formarea maiștrilor militari (cu durata studiilor de 2 ani) – 510 locuri. Pentru admiterea în învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari se pot înscrie elevii din clasele a XII-a și tinerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 30 de ani în anul 2019. Un procent de 25 % din numărul de locuri pentru formarea maiștrilor militari va fi rezervat absolvenților colegiilor naționale militare, declarați “Neadmis” la studiile universitare de licență.

  1. Învățământ postliceal pentru formarea subofițerilor (cu durata studiilor de 1 an) – 399 locuri. Pentru admiterea în învățământul postliceal militar de formare a subofițerilor se pot înscrie: elevii din clasele a XII-a și tinerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019, precum și soldați-gradați profesioniști care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat (sau care vor face dovada obținerii diplomei până la concursul de admitere) și care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019, cu o vechime în serviciu de cel puțin 2 ani până la data organizării concursului de admitere și calificativul cel puțin “Bun” în aprecierea de serviciu din ultimii 2 ani.

  1. Învățământ liceal (colegii naționale militare cu specializare matematică-informatică și durata studiilor de 4 ani) – 600 locuri. Pentru colegiile naționale militare se pot înscrie elevii din clasele a VIII-a sau absolvenții care nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional, cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2019. Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) – 08.03.2019.

  1. Curs de formare a ofițerilor în activitate pe filieră indirectă. Prin suplimentarea locurilor scoase la concurs în anul de școlarizare 2018-2019, Biroul informare-recrutare desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru formarea ofițerilor, filiera indirectă, la Ofițeri, arma “Căi Ferate” – 7 locuri – cursul se desfășoară în perioada 24.06 – 20.12.2019 la Școala de Aplicație pentru Logistică “General Constantin Zaharia” Chitila.

Pe toată durata pregătirii în instituțiile de învățământ anterior menționate se oferă gratuit școlarizare, cazare, echipament, hrană și asistență medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare și multe alte facilități. Activitățile școlare, dar și cele extracurriculare, oferă cursanților reale condiții de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare și construirea unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naționale, un trai decent garantat de un venit sigur și atractiv.

Informații specifice se pot obține la numerele de telefon 0235.315.309, 0720.053.281 sau pe adresa de e-mail recrutare_vaslui@mapn.ro.

Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naționale. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: