Home / Justitie / Polițiștii de la Rutieră către primarii din județ: ”Strada este un loc de carnagiu”

Polițiștii de la Rutieră către primarii din județ: ”Strada este un loc de carnagiu”

Polițiștii Serviciului Rutier Vaslui le-au cerut primarilor din mediul rural din județul nostru să-i ajute în prevenirea accidentelor rutiere printr-o serie de acțiuni de conștientizare a populației asupra pericolelor care sunt pe șosele și care conduc la evenimente rutiere cu consecințe grave. Pe lângă distribuirea de veste reflectorizante la căruțași, bicicliști și pietoni, edilii au fost rugați să găsească soluții pentru construirea de drumuri alternative la șoselele naționale.

Strada reprezintă un loc de carnagiu” este semnalul de alarmă tras de Polițiștii de la Rutieră după un an 2018 în care 32 de persoane au murit în urma accidentelor rutiere în județul nostru. Însă, poate cel mai îngrijorător este faptul că 30 dintre victime și-au pierdut viața în evenimente rutiere petrecute în mediul rural, din care nouă au avut peste 65 de ani. Acesta este și motivul pentru care polițiștii de la Rutieră au cerut sprijinul primarilor de la județ, în urma unei întâlniri pe care au avut-o cu aceștia.

Este foarte greu pentru noi, polițiștii, să mergem în întâmpinarea bătrânilor de la țară. De aceea, avem nevoie de dumneavoastră. De asemenea, este foarte important pentru noi de unde ”răsar” bicicliștii, iar legat de căruțași vă pot spune că suntem singurul județ din țară care are această problemă”, a declarat șeful Serviciului Rutier Vaslui, Sergiu Anton.

Polițiștii le-au spus primarilor și despre campania de distribuire de veste către locuitorii din mediu rural, în cadrul unei ample acțiuni începută încă de anul trecut și care ar trebui să continue și în 2019 cu sprijinul autorităților locale. O altă rugăminte cu care cei de la Rutieră au venit la edili a fost aceea a construirii de drumuri lăturalnice pentru căruțași ca o alternativă la șoselele naționale. ”În caz de accidente pe aceste drumuri, responsabili sunteți și dumneavoastră, ca și primăriei, pe lângă administratorul drumului”, a conchis Sergiu Anton. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: