Home / Social / Prefectul cere instalarea de camere de supraveghere în toate localitățile din județ

Prefectul cere instalarea de camere de supraveghere în toate localitățile din județ

Prefectul județului Vaslui, Eduard Popica, a cerut, joi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, sprijin financiar din partea Consiliului Județean pentru instalarea de camere de supraveghere în toate localitățile județului. Solicitarea a fost făcută după ce conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui a prezentat un raport privind paza în localitățile rurale din județ, potrivit căruia din cele 81 de comune, doar un număr de 26 au asigurată pază.
“Știu că primarii spun mereu că nu pot rezolva problema pazei, din cauza lipsei banilor. Totuși, trebuie să vedem ce putem face pentru amplasarea de sisteme de supraveghere. Trebuie puse camere video măcar în punctele strategice, în anumite intersecții intens circulate, în centrele de comună și în centrul satelor componente. Vin cu rugămintea către conducerea Consiliului Județean să ne sprijine în acest demers. Trebuie să ajutăm primarii. Instalarea acestor camere de supraveghere va duce la o scădere a ratei infracționalității, iar cetățenii vor fi mai protejați”, a declarat prefectul Eduard Popica.
Potrivit raportului IPJ Vaslui, în urma analizei efectuate la nivelul fiecărei secții de poliție rurală, a reieșit faptul că, din totalul celor 81 de comune ale județului Vaslui, doar 26 dintre primăriile aferente (32,09%) au depus eforturi concrete de organizare și executare a pazei comunale, prin personal propriu angajat și calificat, dar și cu societăți specializate de pază și poliție locală.
“Negativ și îngrijorător este faptul că, în ciuda demersurilor efectuate de către organele de poliție, respectiv informări întocmite către primării și participări la ședințe de consiliu local, în anul 2018, 55 de comune (67,90%) nu au întreprins demersurile necesare organizării și funcționării pazei comunale, fiind invocate fie lipsa fondurilor necesare, fie lipsa de personal. Se observă astfel că situația cea mai gravă este la Secția 6 P.R. Negrești, unde niciuna dintre comune nu a luat nicio măsură în acest sens”, a spus Petru Maximiuc, adjunct al șefului IPJ Vaslui.
Vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan, a dat asigurări că se va ține cont de această situație la viitoarele alocări bugetare. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primarul orașului Murgeni: „Să dea Dumnezeu ca actuala putere să nu desființeze ceva”

Asfaltări pe toate străzile principale, ...

Județul Vaslui este pe primul loc în România la recoltarea de măceșe

Direcția Silvică (DS) Vaslui a ...

Accident spectaculos provocat de șofer turtă de beat, după ce s-a răsturnat cu mașina în Dumești

Un șofer beat criță a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: