Home / Administratie / Consilierii bârlădeni au hotărât: locurile de parcare nu se închiriază!

Consilierii bârlădeni au hotărât: locurile de parcare nu se închiriază!

de Mihaela NICULESCU

A doua oară, pe ordinea de zi, dar tot fără succes! Regulamentul de atribuire și folosire a locurilor de parcare, din parcările de reședință din municipiul Bârlad, nu a întrunit numărul necesar de voturi în ședința Consiliului Local, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute.

Consilierii PSD au considerat că unele condiții stipulate în regulament creează din start discriminare între cetățeni, defavorizați fiind cei cu venituri modeste.

Consilierii Sorin Răducanu și Andrei Huiban au susținut ferm că închirierea prin licitație a locurilor de parcare dintre blocuri va crea neînțelegeri și nemulțumiri între cetățeni. În plus, spun ei, o condiție împovărătoare pentru unii cetățeni, la închirierea locurilor de parcare, este achitarea în prealabil a impozitelor și taxelor locale.

Primarul Dumitru Boroș, inițiatorul proiectului, a opinat însă că această condiționare ar fi binevenită, municipalitatea putând să încaseze mai devreme sumele din taxe și impozite. Edilul a mai explicat că încasarea taxei de închiriere anuală a locurilor de parcare ar asigura un fond pentru amenajarea de noi parcări în Bârlad, subterane și supraterane, întrucât pentru cele obișnuite nu mai există teren disponibil.

În ciuda argumentelor aduse de primar în sprijinul propriului proiect, consilierii PSD nu s-au lăsat convinși și, în consecință, au votat împotriva închirierii prin licitație a locurilor de parcare. La această oră, în Bârlad, există 11.000 de autoturisme și doar 3.500 de locuri de parcare.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: