Home / Invatamant / Gata cu darurile: unii părinți din Bârlad nu vor să mai contribuie la cadourile de 8 Martie oferite cadrelor didactice
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Gata cu darurile: unii părinți din Bârlad nu vor să mai contribuie la cadourile de 8 Martie oferite cadrelor didactice

de Mihaela NICULESCU

Mulți părinți ai elevilor bârlădeni nu mai sunt dispuși să ofere, de 8 Martie, cadouri educatoarelor, învățătoarelor și profesoarelor diriginte.

„O floare și un mărțișor sunt suficiente. Eu nu mai vreau să dau bani, nu mă obligă nimeni, treaba părinților «atenți», să contribuie cu cât vor și să-și treacă numele pe felicitarea pe care o înmânează învățătoarei. Eu nu mai vreau să mai contribui, să văd ce o să-mi facă. Vă asigur că la fel ca mine gândesc foarte mulți părinți, care s-au săturat să cotizeze pentru cadouri. De Crăciun, mi s-au cerut 50 lei de către părinții care se ocupă de plocoane. Începând de astăzi, eu nu mă mai alătur lor. Am văzut și la televizor mesajul unei profesoare model: «Fără cadouri de 8 Martie!»”, ne-a declarat o mămică, revoltată că în clasa în care învață copilul ei se strâng bani pentru cadoul învățătoarei, de 8 Martie.

1 și 8 Martie, dar și Crăciunul sunt sărbători care dau mari bătăi de cap părinților cu posibilități materiale scăzute. „Eu am patru copii, nu îmi permit să le dau la toți bani pentru cadoul învățătoarei. Nici dacă aș avea nu aș da. Trebuie să se schimbe această tradiție proastă. Au salarii și nu mici, dar eu consider că nu este nevoie să feliciți învățătoarea sau diriginta mai mult decât a-i oferi o floare sau un mărțișor. Așa era pe timpul meu. Acum cadourile sunt scumpe. Anul trecut, s-a cumpărat o geantă, în alt an un parfum. Eu cred că vinovați sunt părinții care încurajează aceste gesturi. În clasa copilului meu sunt câțiva părinți doctori și avocați care își permit, dar pe noi ăștia mai amărâți ne pun într-o situație mai proastă. La urma urmei, nu cred că un cadou te face să îți schimbi comportamentul față de un elev. Dacă elevul este bun, ia note bune, fără ca părinții să ofere genți, bijuterii și tot felul de cadouri scumpe”, a declarat o altă mămică, ce căuta flori, ieri, în zona Stadion. Aceasta a mai precizat că darurile oferite cadrelor didactice, de sărbători, ar trebui să dispară, pentru că este inadmisibil ca un învățător să primească, așa cum a auzit de la o vecină de bloc, mobilă de bucătărie sau mașină de spălat.

„Este de neconceput. Îndemn toți părinții cu capul pe umeri să renunțe la aceste gesturi. Un buchet de flori din partea clasei este mai mult decât onorabil. Dar nu unul de 800 de lei, cum s-a mai dat, ci unul obișnuit cu flori de primăvară și de bun simț”, a mai spus mămica.
Aceasta s-a declarat plăcut impresionată de exemplul unei educatoare de la o grădiniță din zona Spital, care a refuzat, anul trecut, cadourile oferite de părinți, de 8 Martie, reținând doar florile și mărțișoarele.

Rămâne de văzut dacă îndemnul acestor mămici, care, de altfel, este și îndemnul Inspectoratului Școlar Județean, va fi luat în seamă. Dacă nu, vă vom ține la curent cu obiectele de uz casnic, vestimentar sau cosmeticele de firmă, pe care le-au mai primit anul acesta învățătoarele și profesoarele, de 8 Martie.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Avalanșă de ipoteci la băncile comerciale pentru credite imobiliare

Județul Vaslui se clasează pe ...

Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

O femeie din satul Floreni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: