Home / Justitie / Peste 90 de persoane, descoperite, în ultimul an, că munceau ”la negru”

Peste 90 de persoane, descoperite, în ultimul an, că munceau ”la negru”

Peste 90 de persoane, din care un sfert femei și tineri, au fost descoperite, în ultimul an, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui că desfășurau diverse activități fără forme legale în cadrul unor firme din județ. Sancțiunile aplicate pentru munca ”la negru” au fost pe măsură, valoarea celor 55 de amenzi date depășind 1,6 milioane de lei.

Munca fără forme legale în județul nostru reprezintă în continuare un flagel, în ciuda majorării cuantumului amenzilor aplicate de către organele de control și a modalităților mult mai ușoare prin care cei care desfășoară activități în astfel de condiții sunt depistați. O dovadă în acest an este numărul mare de persoane găsite în ilegalitate de inspectorii ITM atunci când aceștia au mers în control, fie în baza unor acțiuni tematice, fie în urma unor sesizări. Astfel, pe parcursul anului trecut au fost depistate fără forme legale de muncă 93 de oameni, din care 20 de femei și doi tineri. Pentru aceștia, s-au dat 55 de amenzi, în valoare de 1,6 milioane de lei.

În total, în 2018, am desfășurat 828 de controale pentru identificarea cazurilor de muncă fără forme legale. Pe lângă cele 120 de sancțiuni aplicate, s-au dispus, pe tot ceea ce înseamnă domeniul relațiilor de muncă, 1.659 de măsuri pentru intrarea în legalitate”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Firmele din județ au probleme și în ceea ce privește munca zilieră. La cei cinci agenți economici verificați, s-au dat două amenzi, în valoare totală de 12.000 de lei, precum și trei avertismente. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: