Home / Administratie / Proiectul prin care sunt scoase din noroaie două sate din Dragomirești, blocat de un aviz

Proiectul prin care sunt scoase din noroaie două sate din Dragomirești, blocat de un aviz

Birocrația ține în loc un proiect extrem de așteptat din comuna Dragomirești. Este vorba despre asfaltarea a două drumuri comunale pe o lungime de 6,6 kilometri, care leagă satele Popești și Tulești de Școala din Rădeni. În fiecare iarnă, aceste drumuri sunt blocate, iar copii din localitățile izolate merg prin ploaie și frig mai mulți kilometri pentru a merge la școală. Valoarea totală a investiției se ridică la 11 milioane de lei.

Proiectul privind asfaltarea a două drumuri comunale din comuna Dragomirești este ținut în loc de un aviz de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Cum investiția prevede un nod rutier care leagă și un drum național, investiția nu poate demara până când acest document nu este eliberat de la Iași.

Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești, a spus că a făcut mai multe diligențe și vizite la Direcția Regională Iași și are promisiunea că, în această săptămână, va fi emis avizul mult așteptat: “Ne trebuie acest aviz să dăm drumul la investiție. Proiectul are o legătură cu un drum național și de aceea trebuie avizul. Cum primesc avizul, trebuie să îl duc imediat la București, pentru a face acel drum unde sunt niște copii chinuiți, care merg în fiecare zi la școală prin noroaie. Noi am dat o hotărâre în Consiliul Local Dragomirești și am predat amplasamentul la Compania Națională de Investiții (CNI) și urmează ca proiectul de lucrări să fie scos la licitație. Pentru acest drum am fost la București unde am avut un interviu și am luat calificativul foarte bine. Vreau să se dea drumul la lucrări cât mai repede posibil”.

Investiție de 11 milioane lei

CNI va finanța asfaltarea celor două drumuri comunale, în vederea scoaterii din izolare a două comunități rurale. Popești și Tulești, din cauza drumurilor impracticabile, pe timp de iarnă rămân izolate de restul comunei.

Valoarea totală a investiției se ridică la 11 milioane de lei, din care 300.000 de lei este partea de cofinanțare a comunei Dragomirești, iar restul sumei este acoperită de CNI. În urma lucrărilor se vor asfalta 6,6 kilometri de drumuri comunale.

“Din centrul satului Rădeni vom asfalta 2,7 kilometri de drum spre satul Popești, 3,2 kilometri de drum spre satul Tulești și un segment de drum pe o lungime de 650 metri în interiorul localității Dragomirești. Noi am încercat să facem această investiție cu fonduri europene, dar nu am avut punctajul necesar pentru a obține finanțarea. În acestă situații am căutat alte soluții pentru a scoate cele două sate la șosea. După asfaltare, în aceste localități vor avea acces și mașinile de pompieri și salvarea. Cele două comunități sunt izolate din cauză că drumurile de acolo au fost afectate de inundații. Localitățile au peste 800 de locuitori, iar copiii de acolo merg zilnic pe jos mai mulți kilometri prin frig și ploaie până la Școala din Rădeni, deoarece pe acele drumuri nu putem băga un microbuz școlar”, a explicat Dănuț Iacob.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Patronul unei firme de întreținere lifturi, prima victimă în județul nostru a COVOD-19. Bărbatul fusese în vacanță în Turcia

Un om de afaceri, deținător al celei mai importante ...

Primul deces provocat de COVID-19 în județul Vaslui

Un bărbat în vârstă de 71 de ani din ...

APIA Vaslui: Cererile unice de plată se depun online

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: