Home / Social / Vasluienii sunt așteptați să se delecteze cu o expoziție și un concert de pian și chitară clasică

Vasluienii sunt așteptați să se delecteze cu o expoziție și un concert de pian și chitară clasică

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui organizează joi, începând cu ora 13,30, vernisajul expoziției personale de pictură „Dintr-o suflare”, realizată de artistul ieșean Traian Mocanu. Expoziția va fi prezentată în sala „Arta”, de criticul de artă Maria Bilașevschi.

„Obișnuindu-ne cu picturi abstracte de mari dimensiuni, artistul a ales ca de această dată pânzele să fie intercalate graficii, pentru a crea o atmosferă subtilă și plină de simboluri. Desenul este pentru acesta o «muzică a memoriei», muzică a straturilor abisale ce continuă visul interior, fantasticul apărând ca o imanență a realului care introdus ȋn anumite contexte se irealizează. Elementele reale, sau care par vag familiare funcționează ca simboluri incorporând nostalgii sau contradicții existențiale. Traian Mocanu pare că derulează filmul unei munci desfășurate ȋn singurătatea eremită a atelierului, conturând profilul unui artist care explorează autonomia expresivă a liniei, care dă astfel contur unui univers oniric ȋntr-o zidire de imagini”, a declarat Maria Bilașevschi.

Expoziția „Dintr-o suflare” va putea fi vizitată până la data de 31 martie 2019.

În continuarea vernisajului va avea loc concertul de pian și chitară clasică, „Primăvara – Nobila Seducție a Muzicii”, susținut de elevii Asociației „Simfonia Artelor”, din Vaslui, coordonați de profesorii Galina Parfeni, la pian și Adrian Trufia, la chitară clasică.

Organizatori sunt prof. dr. Ramona Maria Mocanu, director al Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și Marian Antoniu, muzeograf al Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Un bărbat a murit în apropiere de Mănăstirea Bujoreni după ce a fost înțepat de viespi

Un bărbat de 41 de ...

Două persoane care erau date dispărute au fost găsite de polițiștii vasluieni

Doi bărbați în vârstă de ...

Tânără de 15 ani din Zăpodeni dispărută de la domiciliu

Pe 7 octombrie, Valentina – ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: