Home / Invatamant / Două codreniste s-au calificat la Olimpiada națională de limba și literatura română

Două codreniste s-au calificat la Olimpiada națională de limba și literatura română

Performanța a fost răsplătită! Două eleve ale Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” vor participa la faza națională a Olimpiadei de limba și literatura română, care va avea loc în perioada 22-26 aprilie.

Ana-Maria Cotoranu, elevă în clasa a IX-a D, îndrumată de profesoara Mihaela Cârjonțu, a obținut un punctaj suficient de mare la faza județeană, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, și se pregătește acum pentru faza națională, care va avea loc luna viitoare. Și colega ei mai mică, Teodora Caranfil, din clasa a VIII-a, îndrumată de aceeași profesoară, a reușit să se califice la faza națională.

„Rezultatele de anul acesta de la Olimpiada de limba și literatura română se înscriu într-o tradiție a colegiului, demonstrând că performanța e o constată a instituției noastre. Elevii care au participat la această competiție demontează acea opinie generală conform căreia noua generație nu mai citește. Am constatat că lectura lor, neimpusă, cuprinde Tolstoi, Dostoievski, Shakespeare, că le place literatura contemporană și că au opinii pe care știu să le argumenteze. Evident, suntem mândri de rezultatele elevilor noștri, de modul în care cresc intelectual de la un an la altul. Pentru profesori, această evoluție aduce satisfacția muncii împlinite.”, a declarat prof. Mihaela Cîrjonțu, director adjunct.

Profesorii de la Colegiul „Codreanu” speră în reeditarea performanței de anul trecut, când 35 de elevi s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor școlare.
Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu” va fi reprezentat și la faza națională a Concursului Național Transcurricular de lectură și interpretare „Ionel Teodoreanu”. Bianca Herghelegiu, elevă în clasa a VII-a, sub coordonarea prof. Andreea Mereuță, s-a calificat în această etapă superioară, ea ocupând locul al II-lea la faza județeană a Olimpiadei de limba și literatura română. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Elevii și studenții merituoși din Banca, sprijiniți de Primărie cu burse

Premieră, în rândul primăriilor din județul Vaslui! Peste o ...

In Memoriam C. D. Zeletin, la Academia Bârlădeană

Momente emoționante, duminică 1 Martie, la reuniunea lunară a ...

Mărțișoarele create de copiii de la CSC 2 au ajuns la sute de bârlădeni

Peste 500 de mărțișoare au fost confecționate și valorificate, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: