Home / Invatamant / Județul Vaslui are patru reprezentanți la faza națională a Olimpiadei de astronomie și astrofizică, toți din Bârlad

Județul Vaslui are patru reprezentanți la faza națională a Olimpiadei de astronomie și astrofizică, toți din Bârlad

Elevii bârlădeni duc mai departe tradiția rezultatelor excelente obținute în domeniul astronomiei și astrofizicii. Lotul de elevi bârlădeni care vor reprezenta orașul și județul la faza națională a Olimpiadei de astronomie și astrofizică de la Breaza, din perioada 18-21 aprilie, este format din patru elevi pasionați de acest fascinant domeniu.

Alexandru Vătămanu, din clasa a XI-a de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, sub îndrumarea profesorului Ioan Adam, s-a calificat la secțiunea Seniori 1 alături de Daniela Chiriac, clasa a XII-a B, de la același Colegiu, îndrumată de prof. Cătălina Angheluță și muzeograful Ciprian Vântdevară.
La secțiunea Seniori 2 s-a calificat codrenistul Cosmin Hrițuc, din clasa a IX-a A, sub îndrumarea profesorului Ioan Adam.

La secțiunea Juniori, a reușit să treacă de faza județeană a olimpiadei Ștefan Chiriac, din clasa a VI-a, Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu”, coordonat de profesoara Ecaterina Angheluță și muzeograful Ciprian Vântdevară.

La faza județeană a acestei olimpiade au participat 15 elevi din județul Vaslui, din care 13 din Bârlad, de la Liceul „Mihai Eminescu” și Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu”. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Elevii și studenții merituoși din Banca, sprijiniți de Primărie cu burse

Premieră, în rândul primăriilor din județul Vaslui! Peste o ...

In Memoriam C. D. Zeletin, la Academia Bârlădeană

Momente emoționante, duminică 1 Martie, la reuniunea lunară a ...

Mărțișoarele create de copiii de la CSC 2 au ajuns la sute de bârlădeni

Peste 500 de mărțișoare au fost confecționate și valorificate, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: