Home / Administratie / Noul operator de salubritate din municipiul Vaslui așteaptă încă la porțile orașului. Există temeri privind modul în care acesta va asigura curățenia orașului

Noul operator de salubritate din municipiul Vaslui așteaptă încă la porțile orașului. Există temeri privind modul în care acesta va asigura curățenia orașului

de Dănuț CIOBANU

Preluarea serviciilor de salubritate din municipiul Vaslui de către noul operator bate pasul pe loc. După ce Primăria Vaslui a anunțat că SC Financiar Urban Pitești va începe activitatea în ianuarie sau februarie 2019, în prezent, se așteaptă ca noul operator să înceapă lucrul cel târziu în luna aprilie. Primăria Vaslui dorește ca noul operator să dea asigurări ferme că nu vor interveni probleme în colectarea deșeurile, care să afecteze standardul de curățenie al orașului.

La sfârșitul anului trecut autoritățile locale din municipiul Vaslui au precizat că SC Financiar Urban Pitești va intra în activitate începând cu luna ianuarie 2019. Ulterior, s-a anunțat că noul operator va începe activitatea de colectare a deșeurilor menajere începând cu luna februarie 2019. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus în prima ședință a Consiliului Local din acest an că amânarea preluării serviciului se datorează unor probleme cu care se confruntă societatea. “Am avut o reținere, pentru că nu este în regulă cu acești operatori în toată țara. În februarie să pornim la drum, să ne pregătim, să nu ne pripim. Acest operator are o problemă cu serviciile pe care le prestează în Giurgiu și în alte orașe și să fim atenți să nu avem probleme și noi cu igienizarea. Voi avea o discuție cu acest operator. Ei vin cu un alt ritm, cu o altă mentalitate în ceea ce privește serviciile de salubritate”, spunea Vasile Pavăl.

Oamenii vor curățenie

La această dată, autoritățile locale așteaptă ca firma de salubritate să își scoată autorizația de mediu și într-o lună sau două să intre în activitate conform contractului asumat.

“Este un proiect cu finanțare europeană, iar noii operatori care au câștigat licitațiile trebuie să intre la treabă. Cu siguranță, înainte de începerea activității, reprezentanții firmei vor avea o discuție cu noi, la Primăria Vaslui. Am învățat lumea din oraș cu un anumit standard de curățenie și vrem să menținem acest nivel. Chiar dacă noul operator de salubritate va avea o relație contractuală cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Vaslui, ca și autorități locale suntem interesați ca acest serviciu să funcționeze optim. În cazul în care deșeurile nu vor fi ridicate din punctele specializate din oraș, oamenii ne vor întreba pe noi despre această problemă”, a spus Daniel Neacșu, viceprimarul municipiului Vaslui.

Proiect finalizat

În prezent, proiectul pe deșeuri finanțat din fonduri europene s-a finalizat, groapa de la Roșiești a intrat în funcțiune, iar județul Vaslui este împărțit în cinci zone în care vor activa noi operatori de salubritate. În municipiul Vaslui și 20 de comune din jur noul operator este SC Financiar Urban Pitești, care va prelua această activitate de la Goscom Vaslui.

Pe 23 iulie 2018, a fost deschis depozitul ecologic de la Roșiești. Serviciului public de management al deșeurilor a fost delegat firmei SC Romprest Energy SRL București, ofertant declarat câștigător în urma licitației pentru concesionarea gropii ecologice de la Roșiești și a stațiilor de transfer din Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Colectarea selectivă a deșeurilor menajere a intrat în faza de amenințări

de Dănuț CIOBANU  Reprezentanții Fondului de Mediu au inspectat ...

Biserica din Mânjești, cuprinsă de un incendiu. 30 de oameni s-au autoevacuat

Peste 30 de oameni s-au evacuat din biserica din ...

Salariile de 1.500 de lei din mediul privat golesc județul Vaslui de forța de muncă

Exodul forței de muncă din județul Vaslui a trecut ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: