Home / Justitie / Prinși la volan, deși nu aveau dreptul

Prinși la volan, deși nu aveau dreptul

Polițiști de frontieră vasluieni efectuează cercetări cu privire la mai mulți bărbați care conduceau fără a avea permis corespunzător.

La sfârșitul săptămânii trecute, s-a prezentat la Vama Albița pentru efectuarea pentru a intra în țară, Andrei C., cu dublă cetățenie, română și moldovenească, în vârstă de 30 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz și o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră, similar celor eliberate de autoritățile din Republica Moldova, valabil pentru categoriile B, C, D, BE, CE, DE, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care polițiștii de frontieră au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total. Totodată, în urma verificărilor s-a constatat că Andrei C. deține permis de conducere valabil doar pentru categoriile B și C. În legătură cu cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul de la un cetățean din R. Moldova care lucrează la o școală de șoferi, plătind suma de 300 de euro, deoarece îi era necesar la locul de muncă.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals.

Vladimir C., în vârstă de 47 de ani, a vrut să iasă din țară luni, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz și o remorcă, ambele înmatriculate în Germania. Jumătate de oră mai târziu, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat, pentru a ieși din țară, Mihail C., cu cetățenie română și moldovenească, în vârstă de 24 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz și o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova. La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noștri au constatat că permisele de conducere valabile deținute de cele două persoane nu le conferă dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule în cauză, lipsindu-le categoria “E”.

Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că au preluat ansamblurile de vehicule din localitatea Rîșești, județul Vaslui, și le-au condus pe drumurile publice din România până la controlul de frontieră, deși aveau cunoștință că permisele de conducere valabil deținute nu le dădea dreptul.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în ambele cazuri sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Autoturism furat din Franța, descoperit la controlul de frontieră Albița

Polițiștii de frontieră din Punctul ...

A încercat să iasă din România cu pașaportul fratelui său

Polițiștii de frontieră vasluieni au ...

Două persoane urmărite internațional prinse la Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul ...

%d blogeri au apreciat: