Google+
Home » Administratie » Reabilitarea sistemului de apă și canal din Vaslui este în faza organizării de șantier

Reabilitarea sistemului de apă și canal din Vaslui este în faza organizării de șantier

Primăria Vaslui a predat constructorului primul lot de străzi pe care se vor reabilita și extinde rețelele de apă și canal. Daniel Neacșu, viceprimarul municipiului Vaslui, a precizat că firma care va executa lucrările a preluat amplasamentul și este în faza organizării de șantier.

„Așteptăm să înceapă lucrările și la acest proiect foarte important pentru oraș. Sperăm ca în luna martie să se înceapă treaba și să fie respectat contractul de execuție. Vom colabora cu constructorul pentru ca această investiție să se deruleze în condiții cât mai bune”, a spus Daniel Neacșu.

Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, iar firma care va executa lucrările la reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canal din municipiul Vaslui este SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara.

„Primele lucrări vor fi deschise în punctele care reprezintă urgențe, cum ar fi zona zona Industrială, străzile Hușului, Castanilor, Călugăreni, suburbiile Rediu și Brodoc”, a spus Ticu Bahnariu, directorul SC Aquavas – Sucursala Vaslui

În total, investițiile se ridică la suma de 74 milioane de lei fără TVA. Lucrările se vor desfășura pe o perioadă de 20 de luni, urmând ca proiectul să fie terminat în anul 2020.

La nivelul municipiului Vaslui, lucrările constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: