Home / Social / Spectacol omagial ”Romeo Tălmaciu, dacă…”, la Centrul de Afaceri Vaslui

Spectacol omagial ”Romeo Tălmaciu, dacă…”, la Centrul de Afaceri Vaslui

Primăria Vaslui și Consiliul Județean, prin Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, organizează, la acest sfârșit de săptămână, un spectacol omagial pentru fostul conducător al Fanfarei ”Rotaria”, profesorul Romeo Tălmaciu. Intrarea la spectacol, desfășurat în sala de conferințe a Centrului de Afaceri Vaslui, va fi liberă, iar pe scenă vor evolua mai multe fanfare din județ, precum și Corala Fantasia.

Spectacol omagial dedicat fostului maestru Romeo Tălmaciu, cel care a înființat prima fanfară de copii din România pe care apoi a condus-o pe cele mai înalte culmi. Chiar în ziua în care ar fi împlinit 63 de ani, mai precis pe 9 martie, autoritățile locale și județene din Vaslui vor organiza, începând cu ora 11, un concert de muzică de fanfară și corală în sala de conferințe a Centrului de Afaceri. Intitulat sugestiv ”Romeo Tălmaciu, dacă…”, spectacolul va reuni două formații de fanfară, respectiv cea de la Fâstâci – Cozmești, aparținând primăriei din localitate, și cea de la Centrul de Asistență Medico-Socială Băcești. De asemenea, de pe scenă nu va lipsi nici Corala Fanasia, condusă de profesorul Vasile Negură. Accesul la spectacol este liber, capacitatea sălii fiind de aproximativ 150 de locuri.

Romeo Tălmaciu a murit pe 15 noiembrie 2018, în urma unui accident vascular cerebral, pe fondul șubrezirii stării sale de sănătate la începutul acestui an, după ce a suferit un infarct la volan. Internat timp de o săptămână la Spitalul Județean Vaslui, profesorul de muzică de la Palatul Copiilor și-a dat ultima suflare după câteva zile în care a stat în comă profundă. Romeo Tălmaciu este fondatorul fanfarei ”Rotaria”, formată din 20 de instrumentiști cu vârste cuprinse între 6 și 20 de ani. Muzica lor era apreciată atât în țară cât și în străinătate, în fiecare an având concerte de muzică populară românească peste hotare, în țări precum Germania, Austria, Franța și Italia. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Pandemia de coronavirus nu a diminuat munca la negru. Inspecția Muncii nu iartă!

de Dănuț CIOBANU  În luna februarie 2020, Inspecția Muncii ...

Tinerii fermieri din satele vasluiene sunt salvatorii produselor tradiționale

Produsele tradiționale continuă să fie în atenția fermierilor vasluieni. ...

Economia județului Vaslui este în colaps. Aproape jumătate din salariații din sectorul privat intră în șomaj

de Dănuț CIOBANU  La data de 2 aprilie 2020, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: