Home / Sport / Trei rugbyști bârlădeni în lotul Echipei Naționale de rugby Under 20

Trei rugbyști bârlădeni în lotul Echipei Naționale de rugby Under 20

Rugbyștii Răzvan Belehuz și Sebastian Munteanu, de la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, vor participa în perioada 513 martie, la un stagiu de pregătire al Echipei Naționale de Rugby Under 20, care va avea loc la Complexul Național Sportiv Snagov. La această acțiune va participa și bârlădeanul Vlad Leica, legitimat la SCM Buzău. Stejăreii se pregătesc pentru participarea la Campionatul European, ce va avea loc între 27 martie și 8 aprilie la Coimbra (Portugalia).

Pentru acest stagiu au fost convocați 30 de sportivi care provin de la nouă cluburi din țară și șase cluburi din străinătate. CSS 2 Baia Mare dă șase sportivi, CT Dinicu Golescu dă patru, de la RC Bârlad, SCM Buzău, CS Năvodari, U Cluj și Tomitanii Constanța au fost convocați câte doi rugbyști. Mai au câte un sportiv CSM București și CSA Steaua. Unul vine din Anglia, iar cinci au primit convocări în Franța.

„Este un stagiu în care punem la punct ultimele detalii pentru planul de joc. Ne bucură faptul că vin și jucători noi, cu experiență la Espoirs în Franța, și cred că avem capacitatea ca staff să îi ajutăm să înțeleagă repede planul de joc și să se adapteze la cerințele pe care le avem pentru că sunt jucători cu calități foarte mari. Vom avea vineri, 8 martie, un antrenament școală cu CSA Steaua, ceea ce este foarte important pentru noi pentru că vom avea secvențe de meci cu o echipă din SuperLiga, cu un alt nivel. Le mulțumim că ne sprijină, este o experiență foarte importantă pentru jucătorii tineri”, a declarat Horea Himpea, antrenorul principal al României U20..

La Campionatul European de la Coimbra, România va întâlni Olanda pe 31 martie, Spania pe 3 aprilie și Selecționata regiunii Nouvelle-Aquitaine (Franța) pe 6 aprilie.

Jucătorii convocați pentru acest stagiu:
Pilieri: Andrei Hurjui (Stade Aurillacois), George Ilincuta (Leeds Beckett University), Flavian Cuprian (CS Năvodari), Valentin Matache (SCM Gloria Buzău)

Taloneuri: Darius Plăcintar (U Cluj), Florian Ciocoiu (CT Dinicu Golescu), Ionuț Virag (CT Dinicu Golescu)

Linia a II-a: David Dinescu (AS Roannaise), Alin Toma (CSS 2 Baia Mare), Virgil Ghenea (Stade Aurillacois), Andrei Cabason (Tomitanii Constanța)

Linia a III-a: Răzvan Belehuz (RC Bârlad), Darius Vulturar (CSS 2 Baia Mare), Andrei Pricopie (CSS 2 Baia Mare), Marius Ferariu (CSS 2 Baia Mare), Dragoș Ser (CSM București)

Mijlocaș la grămadă: Vlăduț Bocăneț (U Cluj), Emanuel Grigore (Tomitanii Constanța)

Mijlocaș la deschidere: Alexandru Harasim (CSS 2 Baia Mare), Dănuț Jipa (CT Dinicu Golescu)

Aripi: Andrei Mihalache (U Cluj), Rareș Ciudin (CT Dinicu Golescu), Laurențiu Pocovnicu (Tomitanii Constanța)

Centri: Taylor Gontineac (Clermont Espoirs), Cristian Bumbac (CSA Steaua), Nathanael Grosu (Vălence Romanș Drome Espoirs), Sebastian Munteanu (RC Bârlad)

Fundaș: Paul Popoaia (CSS 2 Baia Mare), Vlad Leica (SCM Gloria Buzău), Eduard Carp (RC Andrezieux- Boutheon)

Staff: Horea Himpea – antrenor, Marcel Mihalache – antrenor, Viliami Moala – antrenor, Florin Tasca – preparator fizic, Marian Pantea – medic, Cosmin Scarlat – kinetoterapeut. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

CL Vaslui va preda Ministerului Dezvoltării terenul pentru construirea unei baze sportive care va avea teren de fotbal omologat de UEFA SI FRF

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

În weekend, Campionatul de Minifotbal al Ministerului Afacerilor Interne și-a desemnat învingătorii

În perioada 27 august – ...

S-a dat startul Turneului Final al Campionatului de Minifotbal al M.A.I. – ediția 2019 Vaslui

În perioada 27 – 29 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: