Home / Social / Un fermier din Pogonești a cultivat usturoi pe o suprafață de trei hectare

Un fermier din Pogonești a cultivat usturoi pe o suprafață de trei hectare

Ajutorul de minimis în cuantum de 1.000 de euro/hectar, care se acordă pentru susținerea culturii de usturoi, a determinat primul fermier din județul Vaslui să treacă la acțiune. Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui, a spus că în Pogonești un fermier a cultivat din toamna anului trecut trei hectare cu usturoi.

“Până acum, în județul nostru usturoiul se cultiva doar în gospodăriile țărănești. Acesta este primul fermier care înființează cultura de usturoi în câmp, pe o suprafață destul de mare. Noi am știu din anul trecut că pentru 2019 se va aproba acest ajutor de minimis și am popularizat programul în rândul producătorilor agricoli. Cum usturoiul se poate cultiva și în primăvară, ne așteptăm ca și alți fermieri să înființeze astfel de culturi pe suprafețe mai mari”, a spus Crudu.

Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis pentru cultura de usturoi, beneficiarii trebuie să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minim 3.000 metri pătrați, să obțină o producție de minimum 3 kilograme usturoi/10 metri pătrați, să fie înregistrati în evidențele registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi în anul de cerere și să facă dovada producției realizate prin documente justificative.

Valoarea sprijinului financiar care se acordă beneficiarilor este de 4.650 lei/hectar, care reprezintă contravaloarea în lei a 1.000 euro/hectar. Plata se acordă proporțional cu suprafața efectiv cultivată. Programul de susținere a producției de usturoi se desfășoară pe o perioadă de trei ani, respectiv 2019 – 2021. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: