Google+
Home » Sanatate » Asociația „React” va acorda sprijin Centrului de Transfuzii din Bârlad până la sfârșitul anului

Asociația „React” va acorda sprijin Centrului de Transfuzii din Bârlad până la sfârșitul anului

În doar câteva zile, aspectul interior și exterior al clădirii Centrului Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) din Bârlad s-a schimbat radical. Ușile vechi, din lemn, au dispărut, la fel și linoleumul uzat și impropriu pentru o unitate sanitară, iar fațada corpului de clădire în care se donează sânge a beneficiat de lucrări de izolație.

Acum, atât personalul medical, dar mai ales donatorii au condiții optime, acestea fiind doar o parte din investițiile pe care le va realiza aici Asociația „React” împreună cu o companie de telecomunicații, în cadrul campaniei „O șansă pentru viață”.

„Avem acum, realmente, condiții deosebite în partea de clădire în care se află cabinetul de consultații, cel de donare, fișierul și holul de așteptare. Asociația «React» ne-a ajutat și este doar o parte a proiectului de modernizare pe care ni l-a promis pentru acest an ONG-ul. Avem uși și ferestre termopan, linoleum antibacterian, au fost reparate scările de la intrare, iar fațada a fost refăcută după ce au fost fost executate lucrări de izolație. Urmează a fi zugrăvită și finisată de îndată ce temperatura va permite, sperăm până la sfârșitul lunii”, a declarat, pentru Est News, dr. Violeta Nistor, directoarea CJTS.

În privința celuilalt corp de clădire, lucrurile nu stau tocmai bine. Construcția este avariată, iar sprjinul solicitat Ministerului Sănătății, în administrarea căruia se află, nu vine. Directoarea CJTS a făcut în repetate rânduri adrese către Minister, însă ajutorul se lasă așteptat mult și bine. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: