Home / Social / Ce-și doresc vasluienii? Un loc de muncă la stat, care să le îngroașe pușculița

Ce-și doresc vasluienii? Un loc de muncă la stat, care să le îngroașe pușculița

Aceasta este concluzia Barometrului forței de muncă 2019, care arată că firmele private au deja dificultăți serioase în a-și găsi angajați, chiar și în cazul în care le oferă beneficii suplimentare.

Un loc de muncă la stat, adică siguranță mai multă și bani mai mulți la sfȃrșitul lunii. E ceea ce își doresc din ce în ce mai mulți salariați din Romȃnia, iar vasluienii nu fac excepție, cu toate că, potrivit statisticilor oficiale, 8 din 10 salariați din Vaslui deja lucrează la stat.

Barometrul forței de muncă 2019 indică o alegere fără dubii꞉ între a fi angajați la stat sau la privat, cei mai mulți vasluieni ar prefera statutul de bugetari. Motivul? Salariile în mediul public sunt mult mai mari în comparație cu cele din mediul privat. În plus, riscul de a rămȃne fără loc de muncă e minim, pentru că, odată intrat în sistem, restrȃngerile de posturi se lasă cu transferul în cadrul altor departamente, și nu cu pierderea slujbei.

Faptul că românii se uită, în primul rând, la bani atunci când își caută un loc de muncă, nu este o noutate. Totuși, dincolo de cei aproape 70% dintre cei care au participat la Barometrul forței de muncă 2019, care au recunoscut că banii sunt foarte importanți, mai ales că au cheltuieli tot mai mari de la an la an, apare și cerința care se referă la stabilitate. Siguranța job-ului a început să îi preocupe tot mai mult pe oameni, în special pe tineri.

Consultanții de carieră spun că foarte mulți se îndreaptă către locurile de muncă de la stat, unde concurența a ajuns să fie mare din două perspective: o dată a stabilității și a doua oară din punct de vedere financiar, pentru că salariile în mediul public sunt mai mari decât în mediul privat.

Și consultanții economici întăresc aceeași convingere꞉ criză de pe piața forței de muncă creează un climat instabil în care angajații caută locuri de muncă sigure, cu un venit sigur.

Cea mai importantă provocare pentru firme, care se confruntă deja cu un deficit de forță de muncă, este aceea de a-și păstra angajații și de a recruta persoane noi. Dacă vor să câștige competiția cu statul, companiile se orientează către beneficii suplimentare, pe lângă salariu, de tipul mașină de serviciu, vouchere și abonamente atractive inclusiv pentru servicii medicale, de care pot beneficia și membrii familiei celui angajat. Patronii de firme vin și cu alte beneficii pentru a-și păstra salariații: asigurări, vacanțe, bilete la teatru și spectacole sau cursuri și training-uri.

În județul Vaslui, polul sărăciei din România, cel mai mare angajator este, începȃnd cu anul 2014, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). În urmă cu 5 ani, în instituție lucrau 2.500 de oameni, și, chiar dacă numărul angajaților a scăzut în ultimii ani la aproximativ 1500, DGASPC rămâne cel mai mare plătitor de salarii, fiind urmat de Spitalul Județean de Urgență și de compania de apă Aquavas SA, care are sucursale și în Bârlad și Huși. Salariile din sistemul bugetar pornesc de la 2.000 lei și pot ajunge pȃnă la 22.000 lei. (Mara GRIGORIU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Egalitate între Iohannis și Dăncilă într-o secție de votare din Vaslui care a funcționat doar pentru o garsonieră

Principalii contracandidați la alegerile președințiale, ...

Peste 100 de pacienți internați la Spitalul „Elena Beldiman” au solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot

Pacienții Spitalului „Elena Beldiman” din ...

CJ Vaslui investește în dezvoltare 180 milioane de lei, prin cele 17 proiecte PNDL 2

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: