Home / Administratie / Peste 410 hectare de teren, împădurite în acest an de Direcția Silvică Vaslui

Peste 410 hectare de teren, împădurite în acest an de Direcția Silvică Vaslui

Direcția Silvică Vaslui are un program de împăduriri în acest an de 414 hectare de teren, din care 70 ha se vor planta artificial cu puieți din speciile stejar, frasin, plop și salcie. Campania de primăvară se va încheia cel târziu la sfârșitul acestei luni, pentru buna desfășurare a activităților fiind folosiți și muncitori sezonieri, plătiți, în medie, cu 100 de lei ziua de activitate.

Campania de împăduriri artificiale din această primăvară a fost demarată mai devreme în acest an de către Direcția Silvică Vaslui. Și asta datorită vremii favorabile și a terenului propice, care au permis specialiștilor instituției să intre în teren pentru plantarea de arbori în zone propuse pentru împăduriri. Astfel, până la această dată, a fost realizat mai bine de jumătate din planul stabilit pentru actualul sezon.

Toți puieții necesari plantării au fost scoși din pepinierele noastre proprii și depozitați în șantierele unde se realizează plantări. Suntem organizați din acest punct de vedere, iar acum totul depinde doar de condițiile meteo și de forța de muncă locală pe care trebuie să o găsim pentru realizarea lucrărilor. Conform estimărilor noastre, până la sfârșitul lunii vom finaliza campania de primăvară de împăduriri”, ne-a declarat directorul Direcției Silvice Vaslui, Cătălin Idriceanu.

Principale șantiere deschise pentru plantări de puieți din speciile stejar, frasin, plop și salcie sunt în Lunca Prutului și în albia râului Bârlad, pe raza ocoalelor silvice Huși, Epureni și Brodoc. Pe lângă planul de împăduriri multianual pentru 2019, Direcția Silvică mai are de recuperat și o parte din programul de plantări din toamna anului trecut, în condițiile în care acesta nu a putut fi îndeplinit din cauza secetei prelungite, care nu a permis desfășurarea campaniei. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

Locuitori din Hoceni și Șuletea au venit la Bârlad să doneze sânge

Douăzeci de locuitori ai comunei ...

Sprijin financiar de 200.000 lei pentru bisericile din Fruntișeni, Bălteni, Vinderei și Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: