Google+
Home » Administratie » Polițiștii și infractorii se joacă de-a șoarecele și pisica în zona fostului „ghetou” din Bârlad

Polițiștii și infractorii se joacă de-a șoarecele și pisica în zona fostului „ghetou” din Bârlad

S-au scris zeci de materiale despre fenomenul infracțional din zona Casei „Sturdza” din Bârlad, unde acționează o gașcă de golani și infractori, dar fenomenul este departe de a fi eradicat. Sătui să stea cu frica în sân, locatarii din zonă apelează destul de des la Poliția Locală, ai cărei reprezentanți vin și pleacă, discută și încheie procese verbale, dar în urma lor nu se schimbă nimic.

Poliția Locală consumă bani cu transportul până în zonă, dar în afară de un joc de-a v-ați ascunselea, nu se întâmplă mai nimic. Locatarii blocurilor din zonă au nervii întinși la maximum, iar huliganii zburdă în voie, amețiți de droguri și alcool. Odată cu venirea primăverii, fenomenul infracțional începe să înflorească și mai mult, iar cartierul denumit „Jamaica” în anii ‘90 și-a redobândit numele, din cauza actelor de violență și a promiscuității din zonă.

Sătul până peste cap de scenele înfricoșătoare pe care le vede, dar și de zgomotul infernal al bețivilor și drogaților din zonă, un locatar s-a adresat redacției noastre, în speranța că vreo autoritate din orașul acesta îi va pune la punct.

Scursurile societății, hoții, violenții și consumatorii de droguri din zona Casei «Sturza» au început să deranjeze peste măsură oamenii de bună credință ce locuiesc la blocurile din jur. O țin de o lună și ceva numai în scandal, ba prin scara blocului D3, ba prin fața magazinului Zamora, cu băutură și gălăgie infernală noaptea, dar și ziua. Acum două seri, au început în fața blocului cu băutura și au ținut-o până seara târziu, când au dat foc la gunoaiele de lângă tomberoane. Ieri i-a fugărit Poliția Locală de câteva ori, din fața magazinului respectiv, dar degeaba. Au dat foc după ora 20.00 la gunoi, a ars cu flacără vreo oră și apoi, fericiți, au revenit în fața magazinului, iar mai apoi, trecând în fața blocului C1, au amenințat toți oamenii din fața blocului, făcându-i «prăduitori» și înjurându-i. De față erau și niște femei mai în vârstă, care s-au speriat. A venit la un moment dat și Poliția Locală, dar nu i-a mai găsit, ei refugiindu-se în blocul C1, într-un apartament de-al unuia dintre ei. Cam asta îndură lumea care locuiește în acea zonă. S-au săturat toți de ei, de mizeria pe care o fac pe lângă bloc, de gălăgia produsă, într-un cuvânt, de acești indivizi paraziți, care au scăpat de niște dosare cu muncă în folosul comunității și nu le pasă de nimic”, ne-a comunicat un locatar căruia i s-a făcut lehamite de ceea ce se întâmplă în jurul blocului său.

Ziarul Est News atrage atenția (pentru a câta oară?) asupra fenomenului infracțional care tinde să aibă un caracter permanent într-o zonă centrală a orașului, unde cetățenii plătesc cele mai mari impozite. Cu toate acestea, în zona respectivă rezultatul este zero în privința menținerii climatului de securitate a cetățenilor. (Daniel MICU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: