Google+
Home » Invatamant » 24 de unități de învățământ din județ, închise pentru noul an școlar

24 de unități de învățământ din județ, închise pentru noul an școlar

Nu mai puțin de 24 de unități de învățământ din județ vor fi închise în noul an școlar 2019-2020, în special din cauza reducerii populației școlare la nivelul comunelor și orașelor. La polul opus există, însă, și o școală care își va redeschide porțile după mai mulți ani în care nu a funcționat.

Scăderea dramatică a populației la nivelul județului are repercusiuni și asupra unităților de învățământ. Drept dovadă este închiderea a nu mai puțin de 24 de unități școlare, majoritate în medul rural, pentru noul an școlar 2019-2020. Astfel, sunt 11 grădinițe care nu-și vor mai primi de la toamnă copii, din care trei provin din municipiul Huși. La acestea se mai adaugă și 15 școli primare, toate din mediul rural.

Închiderea acestor unități de învățământ se face în baza propunerilor unităților administrativ teritoriale, în urma catagrafierii populației școlare la nivel de fiecare localitate. De aceea, nu se poate spune că Inspectoratul Școlar este cel care închide școlile sau grădinițele. Noi doar aprobăm planul de școlarizare, pe care îl comunicăm mai departe Ministerului Educației, pe baza raportărilor primăriilor din teritoriu”, ne-a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Gabriela Plăcintă.

În schimb, tot la nivelul județului nostru, există și o unitate de învățământ care își va redeschide porțile. Este vorba de Școala Gimnazială Sălceni, comuna Pochidia. De asemenea, școala gimnazială din Valea Mare, orașul Negrești, se va transforma în școală primară, copiii din clasele V-VIII din această suburbie urmând a fi duși din toamnă cu microbuzul școlar la gimnaziul din Negrești. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: