Google+
Home » Administratie » A început lucrul pe șantierele Vasluiului!

A început lucrul pe șantierele Vasluiului!

Constructorii au început munca la o serie de proiecte de dezvoltare din municipiul Vaslui, care dispun de bugete multianuale pentru finanțare.

Daniel Neacșu, viceprimarul municipiului Vaslui, a spus că odată cu îmbunătățirea vremii s-au început lucrările la mai multe investiții din zona străzii Costache Negri și Sinagogă, dar cel mai important obiectiv este construcția noului bazar și târg auto. În cursul acestui an, pe lângă fondurile nerambursabile europene pentru dezvoltare de circa 240 milioane de lei, municipalitatea va continua finanțarea de la bugetul local a mai multor obiective. Valoarea alocărilor financiare de la bugetul local pentru investiții în 2019 este preconizată la circa 15 milioane de lei. Din bugetul local se finanțează construcția bazarului, reabilitarea acoperișurilor la două licee, finalizarea unor lucrări de infrastructură în Cartierul 13 Decembrie etc.

Pentru ca toate aceste investiții să se deruleze în condiții optime, Primăria Vaslui va aproba în anul 2019 noul Plan Urbanistic General (PUG) al orașului. Documentul va trasa direcțiile de dezvoltare ale municipiului pentru următorii 14 ani și va fi realizat de către Universitatea de Arhitectură și Urbanism «Ion Mincu» din București. În cursul lunii decembrie 2018 a fost semnat contractul în vederea realizării PUG-ului.

Vor fi foarte multe dezbateri publice cu privire la acest document, pentru că vom stabili pe ce direcții ne dezvoltăm, care va fi nivelul de înălțime al clădirilor pe care le vom construi etc. O să discutăm mult pe marginea acestui proiect”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: