Home / Administratie / Veste tristă peste Bârlad: a încetat din viață doctorul Aurel Ionescu Moțet, stejarul liberalilor vasluieni

Veste tristă peste Bârlad: a încetat din viață doctorul Aurel Ionescu Moțet, stejarul liberalilor vasluieni

O veste tristă mohorăște sute de inimi: a încetat din viață doctorul Aurel Ionescu Moțet, stejarul liberalilor vasluieni.

Venerabilul medic și-a dat ultima suflare astăzi dimineață, la ora 4.30, pe patul Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad, la secția Neurologie, acolo unde fusese internat în cursul zilei de ieri.

Avea 95 de ani, fiind născut pe 23 decembrie 1923 (în registre nașterea sa fiind consemnată pe 6 ianuarie 1924).

Inginerul Valeriu Popa, ginerele doctorului (soțul profesoarei de limba engleză Irina Popa), ne-a declarat că trupul neînsuflețit al respectabilului medic va fi depus la Biserica ”Sf. Spiridon”, în cursul zilei de luni.

”Înmormântarea este programată pentru miercuri, 13 martie, la Cimitirul Trei Ierarhi, acolo unde-și dorm somnul de veci soția sa, Anișoara, fiica cea mare, Mălina, nepoata lui cea mică, precum și părinții săi. El era fiu de ceferist, iar în acest cimitir există o zonă a ceferiștilor trecuți în neființă, printre care și tatăl său”, ne-a spus Valeriu Popa, ginerele doctorului Moțet.

Aurel Ionescu Moțet s-a retras din viața publică în urmă cu mai bine de zece ani. În urmă cu doi ani, a avut un accident vascular minor, care i-a luat din vitalitate.

”A devenit mai puțin mobil, a început să nu mai iasă din casă prea des. A preferat să stea în casă, cu cărțile, revistele de istorie, de geografie, ziarele pe care le cumpăra sau la care era abonat. Patul lui era plin de reviste de istorie. Era fascinat de acest domeniu”, ne-a mai povestit inginerul Popa.

Pe lângă cariera impresionantă de medic, de șef al secției Ginecologie din cadrul spitalului bârlădean, acolo unde a strălucit și a marcat memoria a mii și mii de femei pe care le-a tratat și le-a ajutat să aducă pe lume copii), doctorul Moțet s-a remarcat ca un om politic de o verticalitate fără cusur: este fondatorul organizației județene a PNL, al organizației municipale, a fost ani la rând președinte ale celor două organizații, consilier județean și membru al Consiliului Local Bârlad.

Istoria post-comunistă a Organizației Județene Vaslui a PNL a început la Bârlad, cu doctorul Moțet. A fost singura organizație județeană cu sediul la Bârlad, după 1990, căci toți cei care au pus umărul la reformarea ei erau bârlădeni: dr. Moțet, Mariana Crăescu, Mihai Botoșeneanu, Remus Aur, Dumitru Măceanca etc.

Urmăriți ediția noastră de mâine, unde vom publica singurul interviu cu doctorul Aurel Ionescu Moțeț apărut în presa locală și acordat redactorului nostru cu puțin înainte ca liberalul să se retragă din viața publică. Un interviu antologic despre copilăria Seniorului politicii județene, despre viața sa plină de urcușuri și coborâșuri, despre familie, politică și cariera de medic. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

x

Check Also

Copiii de la CSC nr. 2 Bârlad, pregătiți pentru Ziua Unirii Principatelor (Video)

Pregătiri pentru Ziua Unirii. Ieri, ...

Gripa a ajuns la hotarul județului! Mai avem timp să ne vaccinăm!

Vasluieni, fiți precauți, gripa se ...

Adio, dar rămân cu tine! Primăria Pogana nu scapă de Maricel Gîfu!

A rămas la Primărie! Maricel ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: