Home / Sport / Nedreptate cu regulamentul în mână: Atletic Club Bârlad s-a retras de la Winter Cup Vaslui, nemulțumită că nu a fost cap de serie deși terminase grupa pe primul loc

Nedreptate cu regulamentul în mână: Atletic Club Bârlad s-a retras de la Winter Cup Vaslui, nemulțumită că nu a fost cap de serie deși terminase grupa pe primul loc

Dezamăgire în tabăra celor de la Atletic Club Bârlad, care au încheiat mai devreme decât s-ar fi așteptat parcursul de la cea de-a VIII-a ediție la Winter Cup Vaslui. Nu din cauza unor prestații modeste, pentru că dimpotrivă, bârlădenii și-au câștigat grupa, una extrem de dificilă. Aceștia au refuzat să mai participe la faza a II-a a turneului, în semn de protest pentru că deși au fost cei mai buni din grupă nu ei au primit statutul de cap de serie în partea a doua a competiției, ci Inter Traian Vaslui.

Atletic Club Bârlad a învins în grupele preliminare cu 3 – 0 pe Red Star, cu 10 – 1 pe cei de la Lipovăț și au avut câștig de cauză cu Inter Traian după lovituri de departajare, scor 3 – 2, după 3 – 3 la finalul timpului regulamentar de joc.

“Am plecat foarte supărați deoarece fiecare a făcut eforturi pentru a putea participa și am muncit pentru rezultatele obținute. Am rămas consternați să vedem că în momentul în care s-au făcut grupele superioare Inter Traian, care a terminat pe locul doi în grupă a fost numită cap de serie în locul nostru, câștigătoarea de drept a grupei. Dacă erau alții mai buni sau veneau mai multe echipe din afara județului, aș fi înțeles. Nu mi s-a părut corect, cu atât mai mult cu atât Inter Traian a fost învinsă de Atletic Bârlad. Suntem singura echipă din Bârlad care am participat și chiar avem jucători buni, care puteau face o figură frumoasă. Motivația organizatorilor a fost că au luat această decizie pentru că Inter Traian a luat locul trei în trecut la această competiție. Eu înțeleg și respect acest lucru, dar ei au fost cap de serie la grupele preliminare, cred că era suficient. După ce s-a demonstrat pe teren cine e cea mai bună, cred că trebuia să se țină cont de aspectul sportiv”, a declarat pentru Est News un apropiat al echipei Atletic Bârlad.

 Contactat telefonic, Bogdan Gheorghiță, președintele AJF Vaslui și membru al Comisiei de Organizare Winter Cup Vaslui, ne-a precizat că înțelege nemulțumirea celor de la Atletic Bârlad, dar că decizia luată este în conformitate cu regulamentul competiției: “Componenta grupelor (faza I și faza II ) va fi întocmită pe principiul capilor de serie, grupele urmând a fi echilibrate în funcție de: a. nivelul tehnic al echipei (stabilit de comisia de organizare în cazul unor echipe debutante); b. palmaresul echipei* (*numele echipei) la ultima participare, c. palmaresul echipei la cele 7 ediții anterioare.

“Regulamentul competiției prevede că lista capilor de serii se stabilește în funcție de rezultatul de la ediția anterioară, nu doar la faza I, ci și la faza II. Este același regulament ca și sezonul trecut. Acum doi ani am modificat acel paragraf sub forma prezentă, pentru că întotdeauna am încercat să păstrăm la Winter Cup o tradiție. Unele echipe au fost nemulțumite în anii trecuți de faptul că echipe aflate la prima participare și poate la ultima le iau locul, când ele au participat an de an. Ținem mult la acest lucru, să avem echipe care să revină cu drag la fiecare ediție. Tocmai din această cauză dacă o echipă și-a schimbat denumirea până la următoarea ediție, a luat-o de la zero și nu am mai ținut cont de prestațiile din anii trecuți. Principalul scop al nostru este de a fideliza echipele care participă an de an. Bârladul a venit cu o echipă foarte puternică, era favorită să termine în primele trei. I-am înțeles și vom schimba probabil regulamentul pentru ediția următoare. În turul doi nu se va mai ține cont de tradiție. Vor fi stabilite echipele cap de serie în funcție de poziția pe care a apucat-o în grupe. Dacă vom avea egalitate de puncte, abia apoi vom ține cont de participările de la ediția trecută sau edițiile anterioare. Comisia de organizare stabilește nivelul tehnic al echipelor. Din componența ei anul acesta am făcut parte eu și secretarul general al AJF Vaslui, doi dintre organizatori și reprezentanții echipelor de juniori, Open și seniori. Avem un regulament destul de stufos care clarifică orice situație posibilă. Discuții e greu să nu fie, au mai fost și în alte ocazii și vor mai fi poate, dar măcar orice aspect să fie reglementat, pentru a nu se ajunge la subiectivitate. Din punct de vedere sportiv bârlădenii erau îndreptățiți să spere la un parcurs foarte bun, dar din punct de vedere al regulamentului nu erau îndreptățiți să fie cap de serie. Noi nu putem susține că suntem perfecți, căutăm să eficientizăm de la o ediție la alta tot ce implică această competiție”, a declarat pentru Est News Bogdan Gheorghiță, președintele AJF Vaslui.

În weekend vor avea loc semifinalele și finalele Winter Cup Vaslui la Open și U19, dar și meciurile de Old Boys. (George PROCA).

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cupa Prieteniei la oină, găzduită de stadionul comunal din Pădureni

Stadionul comunal din Pădureni a ...

CL Vaslui va preda Ministerului Dezvoltării terenul pentru construirea unei baze sportive care va avea teren de fotbal omologat de UEFA SI FRF

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

În weekend, Campionatul de Minifotbal al Ministerului Afacerilor Interne și-a desemnat învingătorii

În perioada 27 august – ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: