Home / Invatamant / Nicole Dobrovolschi și Teodora Caranfil, două bârlădence ce vor reprezenta orașul la faza națională a Olimpiadei de Română

Nicole Dobrovolschi și Teodora Caranfil, două bârlădence ce vor reprezenta orașul la faza națională a Olimpiadei de Română

Școala „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad va fi reprezentată anul acesta la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română de către o elevă din clasa a VII-a D. Nicole Dobrovolschi a reușit să se califice alături de alți cinci elevi de gimnaziu din județ, printre care și bârlădeanca Teodora Caranfil (clasa a VIII-a, Colegiul „Gh. Roșca Codreanu”).

Teodora Caranfil

S-au mai calificat Sara Cristiana Vătavu (clasa a V-a, Școala Gimnazială “Alexandra Nechita” Vaslui), Andra Parfene (clasa a VI-a, Școala Gimnazială “Alexandra Nechita” Vaslui), Ilinca Anastasia Doboș (clasa a V-a, Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu Vaslui), Miruna Grigoraș (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială “Constantin Parfene” Vaslui).

Nicole Dobrovolschi a participat încă din clasa a V-a la Olimpiada de Limba și literatură română, dar anul acesta a fost prima dată când a trecut de faza județeană. Talentata elevă spune că prin participarea la olimpiadă nu urmărește neapărat să ocupe primul loc, ci, mai degrabă, autoevaluarea și îmbunătățirea capacității sale de concentrare sub presiune. O abordare matură, având în vedere că viața o va supune multor încercări de acest gen.

„Am luat participarea la olimpiadă ca o experiență, ca o oportunitate de a mă autoevalua. Pentru a participa la un concurs de acest gen, este nevoie de o recapitulare a materiei studiate. Îmi va folosi pentru a fi mai pregătită la teze și la simulările care vor urma. Participarea la olimpiade și concursuri, în general, este utilă întrucât, de la an la an, înveți să-ți controlezi emoțiile și să faci față presiunii. În anii trecuți eram mai timorată, dar anul acesta, la faza județeană, am reușit să-mi folosesc în mod constructiv emoțiile și să am o gândire clară”, a declarat Nicole Dobrovolschi.

La faza județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română a avut de rezolvat două subiecte de literatură și unul de gramatică. În ansamblu, gradul de dificultate a fost mai mare decât anul trecut.

Nicole este un copil serios, care muncește individual foarte mult, nu doar în clasă. Profesoara ei de limba română, Carolina Boroș, o descrie ca fiind o fată realistă și sensibilă, pasionată de limba și literatura română, un copil creativ, cu mult bun-simț și dorință de a se dezvolta. Profesoara este convinsă că Nicole, grație pregătirii și tenacității sale, va reuși să obțină un rezultat bun la Olimpiada Națională de Limba și literatura română, care se va desfășura în perioada 22-26 aprilie, la Iași. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Elevii și studenții merituoși din Banca, sprijiniți de Primărie cu burse

Premieră, în rândul primăriilor din județul Vaslui! Peste o ...

In Memoriam C. D. Zeletin, la Academia Bârlădeană

Momente emoționante, duminică 1 Martie, la reuniunea lunară a ...

Mărțișoarele create de copiii de la CSC 2 au ajuns la sute de bârlădeni

Peste 500 de mărțișoare au fost confecționate și valorificate, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: