Home / Administratie / Sală arhiplină și muzică de calitate, la spectacolul omagial dedicat profesorului Romeo Tălmaciu

Sală arhiplină și muzică de calitate, la spectacolul omagial dedicat profesorului Romeo Tălmaciu

Sala de conferințe a Centrului de Afaceri Vaslui a fost neîncăpătoare pentru cei care au dorit să participe la spectacolul omagial dedicat celui care a condus, timp de aproape două decenii Fanfara de copii ”Rotaria”, Romeo Tălmaciu. Ca un semn de prețuire adus maestrului muzicii de fanfară, Primăria Vaslui va organiza, în fiecare an, pe 9 martie, ”Festivalul muzicii de fanfară pentru copii Romeo Talmaciu”

Ziua de 9 martie nu putea să treacă altfel pentru vasluieni decât prin a oferi un omagiu unuia dintre oamenii de cultură care și-a dedicat întreaga carieră orașului său. Ora 11.00 a regăsit, în sala de conferințe a Centrului de Afaceri, colaboratori, prieteni, rude, oficialități locale, actuali și fosti elevi ai lui Romeo Talmaciu.

Și asta în ziua în care profesorul care a călăuzit în lumea muzicii sute și sute de copii ar fi trebuit să împlinească 63 de ani. Astfel, la inițiativa primarului Vasile Pavăl, a fost organizat un spectacol omagial, cu largul concurs al Coralei Fantasia, fanfarelor de la Băcești, Fîstîci-Cozmești și, poate cel mai important, al Fanfarei Rotaria.

Artiștii au cântat cu inima pentru cel care ne-a fost tuturor un exemplu. Iar publicul a simțit emoția celor de pe scenă, atmosfera creată fiind una extrem de sensibilă și caldă, ca într-o familie din ce în ce mai mare. Domnul primar și-a deschis sufletul, oferindu-le celor prezenți gândurile sale despre prietenul Romeo Talmaciu. Ca în fiecare an, de ziua lui Romeo Talmaciu, sotia sa, Maricica Tălmaciu, a primit un imens buchet de flori. Însă, de data aceasta, din partea domnului primar”, susțin organizatorii.

Codrin Tălmaciu, fiul regretatului profesor, și Eduard Bitu, alături de Rotaria, au avut parte de cea mai frumoasă surpriză: angajamentul primăriei și al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovare Culturii Tadiționale că, an de an, pe 9 martie, la Vaslui se va desfășura ”Festivalul muzicii de fanfară pentru copii Romeo Talmaciu”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasile Pavăl le cere consilierilor locali să se implice în finalizarea bugetului pe 2020

de Dănuț CIOBANU  Vasile Pavăl, primarul ...

Cum au sărbătorit bârlădenii ziua de 24 Ianuarie

Bârlădenii au sărbătorit azi Ziua Unirii ...

Trenul cu locomotivă tricoloră va fi întâmpinat și în acest an de bârlădeni

Trenul Unirii va sosi și astăzi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: