Home / Administratie / Gospodari din Bârlad, atenție unde depozitați gunoiul vegetal! Noua firmă de salubritate nu va mai ridica, fără contract, resturile vegetale

Gospodari din Bârlad, atenție unde depozitați gunoiul vegetal! Noua firmă de salubritate nu va mai ridica, fără contract, resturile vegetale

Vin vremuri grele pentru bârlădenii care nu văd sau ignoră recomandările de pe panourile de avertizare montate între blocuri de compania de salubritate.

În Asociația de Proprietari nr. 8, de exemplu, deși avertismentul este scris clar pe un carton amplasat pe un copac, locatarii din zonă depozitează constant deșeuri vegetale la rădăcina pomului.

Compania de Utilități Publice SA (CUP), care va mai strânge gunoiul încă două luni, încearcă să facă față și să transporte gunoiul vegetal, deși nu are o asemenea obligație. Din luna mai, însă, cetățenii care vor depozita deșeuri vegetale pe spațiul public vor fi amendați. Asta, pentru că Societatea „Urbana” din Bistrița, care va prelua activitatea de salubritate din Bârlad, nu va mai ridica gunoiul inert și nici pe cel vegetal.

N-ar fi rău ca, de pe acum, bârlădenii să încerce să se adapteze noilor condiții, pentru că altfel vor fi sancționați cu amenzi usturătoare. Unii vor afla abia atunci, probabil, că nu au avut voie niciodată să depoziteze resturile vegetale pe spațiul public. Asociațiile de proprietari vor fi cele care vor trebui să încheie contracte cu societatea „Urbana” SA pentru ridicarea gunoiului inert și a celui vegetal. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primăria Vaslui a stabilit planul de lucrări pe anul 2020, pentru beneficiarii de ajutor social

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

Investiție de peste 14 milioane de lei, pentru extinderea Parcului Copou din municipiul Vaslui

În cursul zilei de ieri, ...

Austeritatea extremă a coborât peste județul Vaslui. DGASPC are bani de salarii doar pentru trei luni

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: