Google+
Home » Administratie » Primăria Bârlad nu se ține de cuvânt: sase bârlădeni rămași fără garaje așteaptă ca Primăria să le elibereze terenul pentru noi construcții

Primăria Bârlad nu se ține de cuvânt: sase bârlădeni rămași fără garaje așteaptă ca Primăria să le elibereze terenul pentru noi construcții

de Mihaela NICULESCU

Nemulțumiri mari, în rândul cetățenilor ale căror garaje și magazii le-au fost demolate zilele trecute pentru ca Primăria să pregătească terenul pe care se va construi o clădire nouă. Este vorba despre extinderea Grădiniței nr. 5, cu un nou corp ce va fi amplasat vizavi de Centrul de Transfuzii.

Oamenii nu sunt împotriva ridicării unei grădinițe pentru 100 de copii, dar sunt extrem de iritați din cauza felului în care autoritatea locală îi tratează.

„Noi, cei șase bârlădeni cărora ni s-au dărâmat garajele, am primit teren ceva mai încolo, la gardul fostului Club al copiilor, înspre sala de sport. În loc de 20 metri pătrați am primit fiecare câte o parcelă de 18 metri pătrați. Am participat la licitație în luna septembrie și am achitat deja o parte din impozitul pe teren, stabilit anual la 409 lei. Am fost de bună credință, dar Primăria nu s-a achitat de obligații. Nici până la această oră nu a curățat terenul pe care urmează să ridicăm garajele. Există buturugi și un stâlp de iluminat, iar timpul trece și nimic nu se rezolvă”, ne-a declarat Toader Ionașcu, unul dintre foștii deținători ai unui garaj din zona amintită, care acum are de așteptat nu știe cât, până când își va construi un altul.

La fel ca el gândesc și ceilalți cinci bârlădeni care au rămas fără garaj. Dorința lor cea mai mare este ca primarul și consilierii locali să fie de acord să prelungească perioada în care pot să închirieze terenurile câștigate prin licitație, de la trei ani la 15 ani.

„Dacă ne vom construi garaje noi, oricum nu vom putea să ridicăm niște construcții solide ca cele dărâmate, ce garanție vom avea că nu vom pierde banii cheltuiți cu construcția? Contractul de închiriere semnat are valabilitate de doar trei ani. Nu mi se pare normal”, a mai adăugat Toader Ionașcu.

Oamenii aflați în această situație spun că valoarea construcțiilor ridicate acum 20 – 30 sau 50 de ani, ar fi de aproximativ 50.000 lei garajul și că moral ar fi ca Primăria să le ofere despăgubiri, măcar cu câteva procente din această valoare.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: