Home / Justitie / Prinși de polițiștii de frontieră conducând fără permis adecvat

Prinși de polițiștii de frontieră conducând fără permis adecvat

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră hușeni au oprit pe raza localității Drînceni, pentru control, două ansambluri de vehicule, fiecare format dintr-un microbuz și o remorcă, conduse de cetățeanul din Republica Moldova Alexandru P., în vârstă de 30 de ani, respectiv, Alexandru M., cu cetățenie română și moldovenească, în vârstă de 37 de ani.

La controlul de frontieră, bărbații au prezentat câte un permis de conducere valabil pentru categoria B. În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii au constatat că masa totală autorizată a celor două ansambluri de vehicule în cauză este de 6.200 Kg, iar pentru a le putea conduce șoferilor le este necesară categoria „BE“.

Cu privire la cele constatate, cei doi bărbați au declarat că nu aveau cunoștință că permisele de conducere valabil deținute nu le dădeau acest drept.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, în ambele cazuri, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 2,6 milioane de persoane au tranzitat Vama Albița în primele nouă luni din 2019

În primele nouă luni ale ...

Polițist vasluian arestat pentru corupție

Astăzi, ofițerii de poliție judiciară ...

Sancțiuni de 51.000 de lei agenților economici din Bârlad

Polițiștii de investigare a criminalității ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: