Home / Sport / Rugbyștii bârlădeni i-au răpus pe ruși

Rugbyștii bârlădeni i-au răpus pe ruși

Nu mai puțin de trei bârlădeni au făcut parte din Echipa Națională de rugby a României, care a învins Rusia în etapa a patra a Rugby Europe Championship, scor 22 – 20 . Este vorba despre Cristi Chirică (linia a III-a, CSM Știința Baia Mare), Vlăduț Zaharia (aripă, Timișoara Saracens) și Alexandru Țiglă (mijlocaș la grămadă, CSM Știința Baia Mare). Primii doi au fost titulari.

Pe stadionul Municipal din Botoșani, în cea de-a patra etapă contând pentru Rugby Europe Championship, Stejarii au învins Rusia cu rezultatul de 22 – 20, după o partidă dramatică în care ursii au dat o replică consistentă chiar dacă au avut doi jucători eliminați temporar de-a lungul primei reprize.

Partida a început cu Stejarii în jumătatea de teren a Rusiei, sub presiunea înaintării noastre grămada urșilor a cedat și astfel am beneficiat de o prima lovitură de pedeapsă din care Florin Vlaicu a deschis scorul încă din minutul 2. Au urmat momente de joc mai bune ale vizitatorilor care au preluat conducerea cu eseul lui Vasily Artemyev, rezultatul de 5-3 în favoarea rușilor menținându-se până la jumătatea primei reprize.

În minutul 22 Stejarii aveau să treacă din nou în avantaj cu o tentativă de țintă concretizată în puncte de Florin Vlaicu, pentru ca de partea rușilor German Davydov să vadă cartonașul galben, în urma unui placaj înalt la Ionuț Dumitru. Pe fondul superiorității numerice echipa noastră a forțat marcarea unei încercări care avea să vină, presiunea înaintării Stejarilor obligând defensiva urșilor să greșească în repetate rânduri ceea ce a dus la un eseu de penalizare.

Până la pauză inițiativa a aparținut elevilor lui Marius Tincu în condițiile în care Stanislav Selskii a fost trimis și el pe banca pedepselor, iar Florin Vlaicu a majorat diferența de scor dintr-o lovitură de pedeapsă acordată după un mol care a rulat foarte bine, astfel că după primele 40 de minute Stejarii conduceau Rusia cu rezultatul de 16-5.

Începutul părții secunde i-a găsit pe ruși în jumătatea noastră de teren, după o tușă a acestora la 5 metri de terenul nostru de țintă, Stanislas Selskii a marcat eseu, rămas fără transformare iar scorul devenea 16-10. Un șut bun a lui Marius Simionescu a mutat jocul și Stejarii au obținut o lovitură de pedeapsă de pe linia de 22 concretizată de Ionel Melinte.

Rusia nu a dezarmat și o grămadă în 22-ul nostru avea să aducă un eseu pentru urși, marcat de Nikita Vavilin, a cărui transformare a ratat-o Yuri Kushnarev, în minutul 64 tabela de marcaj indicând rezultatul de 19-15. Ionel Melinte s-a mai remarcat o data din fața butului ceva mai târziu, puncte care avea să fie decisive în stabilirea căștigătoarei.

Ultimele minute de joc au fost dramatice cu un adevărat asediu al rușilor, Stejarii fiind nevoiți să se apere la limita propriului teren de țintă. Efortul înaintării vizitatorilor s-a concretizat într-o încercare, dar Ramil Gaisin a ratat transformarea și șansa de partea elevilor lui Lynn Jones de a pleca neînvinși de la Botoșani.

România:1.Constantin Pristăvită (CSM Știința Baia Mare), 2. Eugen Căpățînă (Timișoara Saracens), 3. Alexandru Țăruș (Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden(Perpignan), 5.Marius Antonescu(Colomiers), 6. Andre Gorîn (Massy), 7.Adrian Ion (C) (CSM București), 8. Cristi Chirică (CSM Știința Baia Mare), 9.Florin Surugiu (CSA Steaua), 10.Florin Vlaicu (CSM București), 11.Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 12.Tangimana Fonovai (CSM București), 13.Nicolas Onutu (CSM București), 14.Vlăduț Zaharia(Timișoara Saracens), 15. Marius Simionescu(Timișoara Saracens)

Rezerve: 16. Ovidiu Cojocaru (CSM Știință Baia Mare), 17. Iulian Hartig (CSM București), 18.Alexandru Gordas(CSM București), 19. Ionuț Mureșan (Timișoara Saracens), 20.Dorin Lazăr (Timișoara Saracens), 21.Alexandru Țiglă (CSM Știința Baia Mare), 22. Ionel Melinte (CSA Steaua), 23. Vlăduț Popă (Timișoara Saracens)

Antrenor principal: Marius Tincu

Rusia: 1. Andrei Polivalov(VVA Saracens), 2. Stanislav Selskii(Yenisey), 3. Vladimir Podrezov(VVA Saracens), 4. Andrey Ostrikov(Sale Sharks), 5. Andrei Garbuzov(Krasny Yar), 6. Anton Sychev(Metallurg), 7. Tagir Gadzhiev(Kuban), 8. Nikita Vavilin(Slava Moscova), 9. Dmitri Perov(VVA Saracens), 10. Yuri Kusharev(Krasny Yar), 11. Mihail Babaev(VVA Saracens), 12. Dmitri Gerasimov(Yenisey), 13. Vladimir Ostroushko(Kuban), 14. German Davydov(VVA Saracens), 15. Vasily Artemyev (C)(Krasnyn Yar)

Rezerve: 16. Evgenii Matveev(VVA Saracens), 17. Evgeny Mishechkin(Slava Moscova), 18. Innokentiy Zykov(Yenisey), 19. Bogdan Fedotko(Krasny Yar), 20. Vitaly Zhivatov(VVA Saracens), 21. Alexey Scherban(Yenisey), 22. Ramil Gaisin(Yenisey), 23. Viktor Kononov(Yenisey)

Antrenor: Lynn Jones

About Tehno Redactor

x

Check Also

Icons of Darts Live League te așteaptă cu super meciuri de darts la Superbet

Autor Razvan Zeldea, pentru Superbet În această perioadă, în ...

Super-programul echipei HC Dobrogea Sud Constanța în vreme de pandemie, devenit „public”! De la „numărarea zilelor fără handbal”, la „somnic de frumusețe” și „antrenament cardio pe hol”

HC Dobrogea Sud Constanța a întocmit un program „full” ...

ULTIMA ORĂ | Veste pentru șeful LPF. Judecătorii au anulat mandatul de arestare emis în lipsă lui Mario Iorgulescu

Gino Iorgulescu, președintele LPF (Liga Profesionistă de Fotbal), a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: