Home / Administratie / Fațadele-clown ale blocurilor din Bârlad, ignorate de autoritățile locale

Fațadele-clown ale blocurilor din Bârlad, ignorate de autoritățile locale

de Mihaela NICULESCU

Bârlădenii își sporesc de la an la an confortul termic, izolându-și locuințele de la bloc. Uită de un lucru important, sancționabil, acela de a-și zugrăvi fațada în culoarea inițială a blocului.

Blocurile din Bârlad au ajuns să aibă un aspect deplorabil, un amestec de blocuri coșcovite cu blocuri zugrăvite în combinații de culori stridente. Deși legislație există, ea nu este respectată, iar autoritățile locale se fac că nu văd nimic.
Cu toate că în ultimii ani proprietarii de apartamente din oraș își izolează într-un ritm frenetic locuințele, fără să respecte codurile de culoare, reprezentanții de la Urbanism ai Primăriei nu au dat până la această oră, în doi ani de zile, nici o amendă.
„A fost o vreme în care cineva de la Primărie se mai interesa de felul în care își izolează și vopsesc fațadele locuitorii orașului. Ba chiar li se impuneau firmelor care executau lucrări de izolare să văruiască fațada în culori cât mai apropiate de cea inițială a blocului. Acum, fiecare face cum îl taie capul. Uitați-vă la blocul acesta. Până acum, este vopsit în trei culori. Este un caz fericit totuși, pentru că ele, chipurile, se asortează între ele. Dar dacă mergeți în oraș, mai ales în zona de sud, vă ia amețeala. Te dor ochii și te doare capul de ce vezi. E un dezastru, fațadele sunt jalnice”, ne-a sesizat un locatar al blocului A3, situat în vecinătatea Școlii „Iacov Antonovici”.

Reprezentanții Primăriei recunosc faptul că legislația nu permite folosirea altor culori pentru refacerea fațadei, decât cea inițială. Dar nu ne-au putut spune de ce în ultimii ani nu a fost amendat niciun proprietar de apartament care a încălcat regula.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: