Home / Social / În ultimii 27 de ani, străinii au investit în județul Vaslui 39 milioane de euro

În ultimii 27 de ani, străinii au investit în județul Vaslui 39 milioane de euro

În luna ianuarie 2019 în județul Vaslui a fost înmatriculată o societate cu participare străină, valoarea capitalului social subscris fiind de 42,5 euro. Conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, în perioada 1991 – 31 decembrie 2018, județul Vaslui se clasează pe locul 42 la nivel național în ceea ce privește numărul societăților înmatriculate și locul 41 în ceea ce privește capitalul investit. În județul Vaslui au fost înregistrate în total 454 societăți străine, care au investit un capital în valoare totală de 39.269.000 euro.

Cauza principală pentru care investitorii străini ocolesc Vasluiul, Regiunea Moldovei, în general, este lipsa unei autostrăzi care să lege Estul de Vestul României. Tocmai de aceea, în prezent, la nivel național, Moldova are investiții mai mici cu 10 -15% în raport cu alte zone, în timp ce 3.000 de societăți se închid anual în regiune.

În ceea ce privește atragerea de noi investiții în anul 2019, Primăria Vaslui se bazează mai mult pe între prinzătorii locali. “Vasluiul are un volum foarte mare de proiecte de dezvoltare. Am avut în ultima perioadă discuții cu oameni de afaceri, directori de firme și le-am spus că în următoarele luni volumul de lucru îi va necăji, vor fi blocate unele străzi, se va crea un anumit disconfort etc. Cât privește alți investitori cu alte investiții aceștia nu vin, din păcate, spre Vaslui. În schimb, Primăria Vaslui a eliberat mai multe autorizații de modernizare a unor clădiri în care își desfășoară activitatea societăți comerciale”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: