Home / Administratie / Municipiul Vaslui se apropie vertiginos de cifra de 130.000 de locuitori

Municipiul Vaslui se apropie vertiginos de cifra de 130.000 de locuitori

Municipiul Vaslui va depăși în curând, potrivit estimărilor autorităților, o populație de 130.000 de locuitori, mai mult decât dublu față de ultimul recensământ oficial organizat în România în anul 2011. O dovadă în acest sens este și scrutinul pentru alegerile europarlamentare de la sfârșitul lunii mai, în condițiile în care în listele electorale permanente vor fi 112.843 de votanți, din care peste 30.000 sunt cetățeni din Republica Moldova.

Populația municipiul Vaslui crește vertiginos de la o zi la alta astfel încât a ajuns să intre în categoria orașelor de gradul I. Chiar dacă oficial nu există nicio cifră în acest sens, numărul locuitorilor este în jurul cifrei de 130.000. Drept dovadă este faptul că, la alegerile europarlamentare din 26 mai, în listele electorale permanente vor fi trecute 112.843 de persoane. La aceștia, se adaugă cel puțin 16.000 de minori. Și, totuși, de unde atât de mulți oameni care au domiciliul în municipiul reședință? Explicațiile sunt foarte simple și nu au ca susținere faptul că foarte mulți cetățeni din Republica Moldova au domiciliul în Vaslui. Potrivit datelor statistice, populația cu reședința în oraș a crescut continuu până în 2016, când sporul natural a fost pozitiv. Astfel, populația a ajuns în acel an la peste 90.000 de locuitori, fără a lua în calcul cetățenii din Republica Moldova.

Cei care au migrat spre mediul rural, după 1990, au rămas cu domiciliul pe municipiul Vaslui. Apoi, au fost foarte mulți care și-au construit locuințe în jurul orașului. Și, nu în ultimul rând, cei care au plecat la muncă în străinătate nu au renunțat la domiciliul pe municipiul Vaslui”, ne-au precizat surse oficiale, sub protecția anonimatului.

Astfel, la cei peste 90.000 de vasluieni se mai adaugă și alți peste 30.000 de cetățeni din Republica Moldova care și-au făcut buletine de Vaslui pentru a ajunge la munca în Occident cu buletine de România, stat membru al Uniunii Europene. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Pandemia de coronavirus în județul Vaslui: 175 persoane în carantină; 3.632 persoane în izolare la domiciliu

de Dănuț CIOBANU  În data de 29 martie 2020, ...

Somaj tehnic: Etapele pe care trebuie să le parcurgă angajatorii

Agenția Județeană pentru Ocuparea Fortei de Muncă (AJOFM) Vaslui ...

HARTA INTERACTIVĂ a cazurilor de coronavirus din România: Situația la minut din județe. Persoanele infectate, în carantină și monitorizate

O hartă interactivă care oferă în timp real numărul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: