Home / Administratie / Dumitru Buzatu promite că dă drumul la marea asfaltare în județul Vaslui

Dumitru Buzatu promite că dă drumul la marea asfaltare în județul Vaslui

de Dănuț CIOBANU

Consiliul Județean Vaslui va demara în această primăvară lucrări ample de modernizare a drumurilor județene. Constructorii vor interveni atât pe drumurile pietruite, cât și pe cele care au covorul asfaltic degradat sau care au fost reabilitate în ultimii ani. La această dată, din cei 940 kilometri de drumuri județene, 121 kilometri de drumuri sunt din pământ și 342 kilometri din piatră.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va începe o campanie de lucrări pentru reabilitarea drumurilor de la nivelul județului. Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a precizat că lucrările de reparații vor viza trei categorii de drumuri județene: “Diferite categorii de drumuri vor fi trecute printr-un proces de reparații, atât cele pietruite, cât și cele care sunt asfaltate mai demult și cele care sunt asfaltate recent și sunt sub supraveghere. Vom repara și drumul care duce la Iași, cel de la Buhăiești la Iași, și îl vom semnaliza corespunzător. De asemenea, vom face reparații pe câteva drumuri județene care au covorul asfaltic degradat încă din anii de dinainte de revoluție. Totodată, avem în plan să acoperim cu covoare asfaltice noi, prin investițiile noastre, un număr important de drumuri județene. Încet, încet, ne îndreptăm spre acoperirea integrală a drumurilor județene cu covoare asfaltice”.

 

Infrastructură dezastruoasă

Situația la zi în ceea ce privește starea drumurilor de la nivelul județului Vaslui este departe de asigura un confort în trafic conducătorilor auto. În prezent, județul Vaslui are în componență 51 de drumuri județene, cu o lungime totală a drumurilor de 940 de kilometri. Situația drumurilor județene este următoarea: 345,9 kilometri cu beton asfaltic, 20,4 kilometri cu beton de ciment, 109,7 kilometri cu îmbrăcăminte asfaltică ușoară, 342 kilometri de drumuri pietruite și 121,9 kilometri de drumuri județene din pământ.

 

About Tehno Redactor

x

Check Also

Brambureala declarațiilor de impunere pentru salubritate l-a făcut pe primarul Bârladului să vină cu lămuriri în fața presei

de Mihaela NICULESCU   În sfârșit, ...

Noua piață agroalimentară din Negrești ar putea fi terminată anul acesta

Primăria Negrești și-a propus ca în ...

Primăria Vaslui este decisă să apeleze la case de avocatură, pentru a apăra patrimoniul public

Primăria Vaslui este hotărâtă să lupte ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: