Home / Justitie / Lovitură de teatru pentru preoții care l-au șantajat pe fostul episcop: fiindcă nu le-a convenit închisoare cu suspendare, au primit cu executare!

Lovitură de teatru pentru preoții care l-au șantajat pe fostul episcop: fiindcă nu le-a convenit închisoare cu suspendare, au primit cu executare!

Lovitură de teatru pentru cei trei preoți judecați că l-au șantajat pe fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu (Onilă): după ce au atacat decizia Tribunalului Vaslui care îi condamnase la doi ani de închisoare cu suspendare, magistrații de la Curtea de Apel Iași i-a condamnat la închisoare cu executare.

Sentința a fost dată astăzi, fiind una definitivă.

Cristi Sebastian Jitaru, fost preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huși, a primit o pedeapsă de 3 ani și șase luni în regim de detenție, iar Gheorghe Damian, fost preot de caritate la Spitalul Județean Vaslui și Răzvan Mihail Bumbu, fost preot paroh la Parohia Văleni, au fost condamnați la câte trei ani de închisoare cu executare, cei trei primind și interdicția de a profesa ca preoți pe o perioadă de cinci ani.

Preoții au fost reținuți pe data de 15 iunie 2017, fiind acuzați de șantaj. Ulterior, aceștia au fost plasați în arest la domiciliu și eliberați sub control judiciar. În luna octombrie a anului trecut, preoții șantajiști au fost condamnați de magistrații de la Tribunalul Vaslui la închisoare cu suspendare. În plus, instanța vasluiană i-a obligat la plata unor amenzi penale, precum și la prestarea unor munci în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile. (S.M.)

About Simona Vasile

x

Check Also

Autoturism furat din Franța, descoperit la controlul de frontieră Albița

Polițiștii de frontieră din Punctul ...

A încercat să iasă din România cu pașaportul fratelui său

Polițiștii de frontieră vasluieni au ...

Două persoane urmărite internațional prinse la Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul ...

%d blogeri au apreciat: