Home / Administratie / Parcurile și spațiile verzi din municipiul Vaslui, readuse la viață de Goscom

Parcurile și spațiile verzi din municipiul Vaslui, readuse la viață de Goscom

Cele peste 40 de hectare de parcuri și spații verzi din municipiul Vaslui își schimbă radical înfățișarea în perioada imediat următoare, odată cu finalizarea lucrărilor specifice sezonului efectuate de către Goscom Vaslui SA. Pe lângă pregătirea gazonului și a suprafețelor plantate cu lalele și alte specii de primăvară, angajații societății efectuează, printre altele, lucrări de fertilizare, însămânțare gazon și toaletare a copacilor, inclusiv a celor dintre cvartalele de blocuri.

După o iarnă foarte grea, cu cantități mari de zăpadă care au pus la grea încercare forțele de intervenție ale Goscom Vaslui, angajații societății de gospodărire a urbei au trecut imediat la executarea de lucrări specifice de toaletare a parcurilor și spațiilor verzi din municipiu, cele atât de apreciate de vizitatorii orașului, dar și de localnici. Una dintre cele mai importante acțiuni este curățarea gazonului de iarba uscată de ger și pregătirea acestuia pentru un nou ciclu de vegetație, prin scarificare, supraînsămânțare și fertilizare. De asemenea, s-au efectuat lucrări de săpare și însămânțare a unor suprafețe noi sau degradate. Un exemplu în acest sens este Parcul Tineretului, care, în acest an, va începe să capete o înfățișare nouă, așa cum și-au propus autoritățile. Alte lucrări importante au fost cele de dezgropat și tăiat trandafiri, precum și cele de întreținere a suprafețelor plantate cu lalele, narcise, zambile și alte specii de flori de sezon, a căror bulbi au fost plantați încă din toamna anului trecut. În plus, au fost amplasate ghivece cu flori cu diverse specii, cum ar fi primula, în zonele centrale ale orașului, acestea schimbând deja înfățișarea piedestalului statuii lui Ștefan cel Mare din Piața Civică.

Nici arborii ornamentali și copacii din municipiu nu sunt neglijați de angajații Goscom. Pe lângă tratamentul la rășinoase în vederea combaterii bolilor și a dăunătorilor, se execută lucrări de tăiere de corecție a arborilor dintre cvartalele de blocuri cu ajutorul utilajelor specifice și chiar a alpiniștilor utilitari.

Cu toate greutățile iernii, depunem eforturile necesare să pregătim întreaga zonă verde a municipiului Vaslui. Rezultatele activităților specifice sezonului de primăvară se vor vedea până la sfârșitul lunii martie astfel încât toate parcurile și suprafețele verzi să-și poată îndeplini rolul lor specific, adică cel social și cultural”, ne-a declarat directorul Goscom Vaslui SA, Cătălin Bîrleanu.

Pe lângă lucrările de schimbare a înfățișării parcurilor și spațiilor verzi din oraș printre trecerea de la sezonul rece la cel de primăvară, lucrătorii societății desfășoară zilnic activități de salubrizare a străzilor și trotuarelor din oraș. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Municipiul Vaslui este în sărbătoare. Trei zile de concerte, distracție și voie bună

de Dănuț CIOBANU Municipalitatea a ...

Trei tineri liceeni au condus, pentru o zi, Primăria Vaslui

de Dănuț CIOBANU Vineri, 16 ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

%d blogeri au apreciat: