Home / Invatamant / Singurele eleve din județ calificate la faza națională a olimpiadelor de logică și sociologie sunt de la Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad

Singurele eleve din județ calificate la faza națională a olimpiadelor de logică și sociologie sunt de la Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad

Sunt colege de clasă la Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad și pasionate de disciplinele socio-umane. Munca lor, atât în clasă cât și individuală, s-a concretizat în calificarea la faza națională a Olimpiadei de Sociologie, respectiv de Logică, ce se se vor desfășura la Brașov, în perioada 22-26 aprilie.

Paula Caprita

Paula Căpriță, elevă în clasa a XII-a Filologie, s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Logică, cu nota 10. „A fost mai greu ca anul trecut, pentru faptul că a fost concurența mai mare, dar și din cauză că pentru rezolvarea subiectelor – de nivel mediu, după părerea mea, a fost nevoie să scrii mai mult, iar încadrarea în timpul impus a fost o mică problemă”, a spus Paula Căpriță reporterului Est News.

Colega sa de clasă, Alexandra Pața, a reușit, cu nota 9,20, să treacă de faza județeană a Olimpiadei de Sociologie,

Alexandra Pata

calificându-se astfel la etapa națională, unde cei mai buni olimpici din țară se vor lupta pentru un loc cât mai onorant.

Costică Toma, profesorul celor două olimpice, este mulțumit de rezultatele obținute de elevele sale și are încredere că vor face lucrări bune și la faza națională, reușind, poate, să se întoarcă și cu un premiu.
Paula Căpriță se află la a doua participare la olimpiada județeană de logică, dar, anul trecut, nu a reușit să obțină o notă care să îi asigure calificarea la etapa națională. Alexandra Pața, însă, a reușit și anul trecut să se califice la faza națională, unde a fost foarte aproape de a obține mențiune. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Șansă uriașă pentru liceenii vasluieni, să locuiască și să studieze un an în America

Tinerii din județul Vaslui care ...

Municipiul Bârlad va fi gazda unui simpozion dedicat adolescenților

de Dănuț CIOBANU Luni, 23 ...

Excelența elevilor în educație, răsplătită de Inspectoratul Școlar și Primăria Vaslui

Cei șase elevi care au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: