Home / Politic / Unde ți-e oastea, domnule Moțet? Gest incalificabil al mai-marilor liberali, care au lipsit de la funeraliile fondatorului filialei județene a PNL

Unde ți-e oastea, domnule Moțet? Gest incalificabil al mai-marilor liberali, care au lipsit de la funeraliile fondatorului filialei județene a PNL

Incalificabil! Lipsă de respect până la limita batjocurii. Așa poate fi descrisă absența liberalilor de frunte de la funeraliile celui care a fondat filiala județeană a Partidului Național Liberal. Cu excepția câtorva membri sau foști membri ai PNL, doctorul Aurel Ionescu Moțet a plecat, ieri, spre locul unde-și va dormi somnul de veci fără a fi condus de cei care aveau datoria de a-l omagia ca pe nicio altă personalitate județeană. În frunte cu însuși actualul președinte al organizației județene a PNL, Nelu Tătaru, aproape tot staffu-ul liberal a întors spatele celui din urmă moment solemn de care a avut parte pe pământ cel care a clădit partidul.

Singurul liberal de la Vaslui care a ținut să-și prezinte omagiile a fost Dorel Juverdeanu, ex-președinte al organizației județene a PNL. Dacă pentru Tătaru&Co efortul de a se deplasa la Bârlad, pentru a cinsti memoria doctorului Moțet, a fost prea mare, gestul profesorului Gheorghe Hotnoga, în vârstă de 80 de ani, care a venit tocmai de la Vinderei, este cu atât mai admirabil.

Fost președinte, timp de 15 ani, a organizației PNL Vinderei, respectabilul profesor a punctat dezbinarea din sânul partidului într-o declarație pe care a oferit-o reporterilor Est News și care ar trebui să-i umple de rușine pe cei care au pretenția de a fi numiți ”liberali”: „Ne cunoșteam de peste 20 de ani. Ne-am întâlnit de foarte multe ori, atât la Vinderei, cât și la Bârlad, cu ocazia diferitelor întruniri de partid sau alte evenimente. Doctorul Moțet a fost un om extraordinar, un om cald, tolerant, niciodată nu manifesta semne de superioritate. Era un om total diferit de ceea ce se află acum pe scena politică, un om care cultiva relațiile personale. Nu era conflictual, asculta pe toată lumea și lua deciziile cele mai bune. Eram uniți în PNL, pe vremea doctorului Moțet. Nu mai e ce a fost, nu mai este unitate, e dezbinare în toate partidele politice, inclusiv în PNL “.

Tot de la Vinderei a venit spre a-și lua rămas bun de la doctor și fostul primar al comunei, Gheorghe Radu. În schimb, cu excepția consilierilor municipali Elena Monu, Carmen Bularda și Costel Pascaru, ceilalți membri liberali din Consiliul Local Bârlad au fost… ocupați. La finalul funeraliilor, și-a făcut apariția, pentru câteva minute și primarul Dumitru Boroș, vicepreședinte al organizației județene a PNL.

Corneliu Pleșu, Bogdan Sârbu, ex – primarul orașului, Constantin Constantinescu, sunt foști membri PNL care au ținut să fie prezenți la funeraliile fondatorului partidului în județul Vaslui, în schimb au lipsit, în mod surprinzător, mare parte dintre vechii membri,  cu care doctorul a colaborat intens în timpul activității sale politice.

Au fost, totuși, câțiva din vechea gardă a liberalilor bârlădeni care au stat la căpătâiul doctorului Moțet: pe soții Cezar și Mariana Crăescu, doctorii Valeriu Popovici și Iulian Gramaticu, sau Dumitru Tomescu.

Mișcător a fost și gestul unui grup de foste asistente și infirmiere de la Spitalul ”Elena Beldiman” care, în ciuda vârstei și a pensiilor mici, au adus flori și coroane celui care le-a fost șef la Maternitatea Bârlad și, ai mult, l-au condus pe ultimul drum.

Doctorul Aurel Ionescu Moțet a încetat din viață duminică, la ora 4.30 dimineață, la secția Neurologie din cadrul spitalului bârlădean, unde fusese adus de familie, cu o zi înainte, după ce suferise un accident vascular. Avea 95 de ani. Corpul neînsuflețit a fost depus la Biserica ”Sf. Spiridon” până ieri, când a fost înhumat la Cimitirul ”Trei Ierarhi”, acolo unde-și dorm somnul veșnic părinții săi, soția, fiica și nepoata.

Profesoara Irina Popa și inginerul Valeriu Popa, fiica și ginerele său, sunt cei care l-au îngrijit cu devotament până în ultima clipă. Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină! (Simona MIHĂILĂ, Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Regretul unui cizmar bârlădean, că breasla lui va dispărea în câțiva ani

Meseriașii sunt pe cale de ...

Ce comoară ascunde Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad?

Sala cu vitralii de la ...

Finanțarea corectă a educației este o necesitate

Consensul european este clar – ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: