Google+
Home » Justitie » Acțiuni de prevenire ale Poliție Rutiere, cu surprize. Șoferi găsiți cu nereguli grave

Acțiuni de prevenire ale Poliție Rutiere, cu surprize. Șoferi găsiți cu nereguli grave

Acțiunile de preventive ale polițiștilor de la Rutieră desfășurate, joi, pe mai multe străzi din județ, în cadrul unei campanii naționale pe linia conștientizării purtării centurii de siguranță au fost pline de surprize. Pe lângă micile abateri, agenții au descoperit cazuri grave de încălcare ale legii, cum ar fi lipsa inspecției tehnice periodice (ITM) sau depășirea numărului de călători în mijloacele de transport în comun față de cel prevăzut de certificatul de înmatriculare.
Agenții și ofițerii din cadrul structurilor de Poliție Rutieră Vaslui au făcut surprize neplăcute unor șoferi pe care, de fapt, îi opriseră pentru a le spune despre importanța purtării centurii de siguranță. Și asta după ce polițiștii au găsit conducători auto care aveau inspecția periodică expirată ori aveau mai mulți călători în mijloacele de transport în comun față de numărul de persoane prevăzut în certificatul de înmatriculare.
„Pe timpul activităților de prevenire, s-au identificat și cazuri de încălcare mai gravă a prevederilor Codului Rutier. În aceste cazuri, s-au aplicat sancțiuni contravenționale și dispuse măsuri complementare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.
Pe lângă amenzi, polițiștii au ridicat, în unele cazuri, plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: