Google+
Home » Justitie » Cărți de identitate false descoperite de polițiștii de frontieră

Cărți de identitate false descoperite de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră hușeni au descoperit ascunse, asupra a doi cetățeni moldoveni, cărți de identitate false care urmau să fie folosite în Germania, în vederea găsirii a unor locuri de muncă.

Polițiștii de frontieră hușeni au oprit miercuri în trafic, pentru un control de rutină, pe comunicația Albița-Iași, un microbuz marca Mercedes, condus de B.S., cu dublă cetățenie, română și moldovenească, în vârstă de 25 de ani. Cu ocazia controlului efectuat, s-a stabilit că în microbuz erau șase persoane care se deplasau pe ruta Chișinău-Germania. În momentul legitimării pasagerilor, polițiștii au observat, în portmoneul lui Adrian D., cetățean din Republica Moldova, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, pe care era imprimată fotografia acestuia.

Două ore mai târziu, s-a prezentat pentru a intra în țară, pasager într-un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Republica Moldova, cu destinația Germania, cetățeanul din Republica Moldova Nicolai C., în vârstă de 28 de ani. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra vehiculului și persoanelor, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă, în portmoneul lui Nicolai C., o carte de identitate cu însemnele autorităților române, pe care era imprimată fotografia acestuia. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii au stabilit că cele două documente descoperite la controlul de frontieră sunt false.

Cu privire la cele constatate, cei doi bărbați au declarat că au procurat cărțile de identitate în cauză prin intermediul unor conaționali, ale căror date nu le cunosc, în schimbul sumei de 150 de euro, respectiv 800 de euro și intenționau să folosească documentele în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în ambele cazuri, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: