Home / Social / Direcția Silvică Vaslui dă drumul la mașina de despicat lemne de la Brodoc

Direcția Silvică Vaslui dă drumul la mașina de despicat lemne de la Brodoc

În perioada aprilie – mai 2019, Direcția Silvică (DS) Vaslui va pune în funcțiune o mașină de despicat lemne, care a fost instalată depozitul de la Brodoc. Noua instalația costă circa 120.000 de euro și are capacitatea de a despica lemnul mare adus direct din pădure.

Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a spus că mașina de despicat este montată, s-au făcut probele aferente și mai urmează să fie achiziționată o mașină pentru transportul lemnelor: “Acesta primă instalație este un experiment și, în funcție de randament, va fi extins și la alte ocoale silvice din județ. În paralel cu instalarea echipamentelor, noi lucrăm la un site pe Internet. Omul nu mai trebuie să meargă la pădure să aducă arborii mari acasă, apoi să îi despice. Noi vom face toate aceste operații la un preț accesibil. Persoana care dorește lemne va face o comandă online și noi îi duceam acasă lemnul direct despicat”.

DS Vaslui are deschise exploatații forestiere pe întreg teritoriul județului. Județul Vaslui are nevoie de 100.000 metri cubi de lemn de foc pentru un anotimp rece, din care DS Vaslui livrează 80.000 de metri cubi, iar restul necesarului este asigurat de agenții economici care au deschise exploatații forestiere. Lemnul poate fi achiziționat de persoanele fizice sau de instituții direct din parchetele din păduri sau din depozitele de material lemnos.

Pe raza județului Vaslui există 70.999 hectare pădure, din care 50.007 hectare proprietate publică a statului administrată de DS Vaslui și alte direcții silvice (Iași, Galați, Bacău) și 20.992 hectare proprietate privată, persoane fizice și juridice. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: