Home / Social / (VIDEO) Și bârlădenii vor autostrăzi, așa că s-au alăturat protestului #șîeu

(VIDEO) Și bârlădenii vor autostrăzi, așa că s-au alăturat protestului #șîeu

de Mihaela NICULESCU

Zeci de firme și de bârlădeni cu simț civic au ieșit astăzi în stradă, între ora 15 și 15.30, pentru a-și manifesta solidaritatea cu suceveanul Ștefan Mandachi, inițiatorul protestului „România vrea autostrăzi” – #șîeu. Acest om de afaceri a construit un metru de autostradă pentru a atrage atenția guvernanților asupra necesității stringente de a aloca bani pentru autostrăzi.

Bârlădenii, ca toți moldovenii, sunt printre cei mai vitregiți români, din pricina lipsei unei autostrăzi care să lege Moldova cu sudul sau vestul țării. Cei care au participat astăzi la protestul pașnic din Bârlad au venit cu pancarte și cu banderole albe la mână inscripționate cu mesajul #șîeu.

Printre protestatari s-a aflat și omul de afaceri bârlădean Valeriu Popa, care, împreună cu angajații firmei sale, a oprit lucrul pentru un sfert de oră și a ieșit în stradă cu speranța că și vocea lor va fi auzită.

”E de bun simț să te alături inițiativei lui Ștefan Mandachi și este și cazul. După 30 de ani, avem ici-colea câte un tronson de autostradă, mai mult în Ardeal. În Moldova, nici vorbă, suntem izolați atât de vestul cât și de sudul țării. Între Siret și Prut ar trebui să existe o autostradă care să facă legătura cu Republica Moldova. Nu poți învinui un partid anume că ar fi responsabil pentru lipsa autostrăzilor, ci pe toate care au fost la guvernare, din ’90 încoace. Poate că, în al doisprezecelea ceas, Guvernul va asculta dorința milioanelor de români din Moldova”, ne-a declarat Valeriu Popa.

Unii bârlădeni au ales ca loc de protest Piața Civică a orașului, în fața Primăriei Bârlad, dar și angajații instituției au oprit lucrul, între 15 și 15.30, deși au preferat să rămână în holul instituției sau în birouri. Timp de 15 minute, mașinile care au trecut prin fața Primăriei au claxonat încontinuu, unele au oprit chiar, fără ca traficul să fie afectat.

About Simona Vasile

x

Check Also

Fostul director al Liceului ”Ion Mincu”, unul dintre cei mai longevivi șefi din județ, condus pe ultimul drum

Fostul director al Liceului ”Ion ...

Studenții vasluieni își închid afacerile pe bandă rulantă

Majoritatea firmelor înființate de studenții ...

Municipiul Bârlad va fi gazda unui simpozion dedicat adolescenților

de Dănuț CIOBANU Luni, 23 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: