Google+
Home » Social » Zi plină pentru pompierii vasluieni

Zi plină pentru pompierii vasluieni

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit în 24 de ore la 27 misiuni.

Dintre acestea 18 intervenții au fost ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenței medicale de urgență. O misiune a fost pentru transportul unei persoane supraponderale din apartament, la ambulanța S.A.J. Vaslui, Substația Huși, în municipiul Huși. Au avut loc două misiuni de recunoaștere și patrule de prevenire și stingere a incendiilor la instituții publice și agenți economici, unde au fost instruite peste 100 persoane privind prevenirea situațiilor de urgență. Pompierii au mai intervenit la șase incendii.

Pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Bogdănești. Voluntarii, împreună cu șase cetățeni au intervenit miercuri pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs în localitatea Buda, comuna Bogdănești, la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 18 tone de lucernă, 10 metri cubi de lemne de foc și din păcate, șase porci. A fost degradat un perete al unui saivan și aproximativ șase metri pătrați de acoperiș. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

Pompierii hușeni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, sprijiniți de zece cetățeni, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de locuință produs în localitatea Duda, comuna Duda Epureni. Au ars aproximativ 60 metri pătrați acoperiș din țiglă, pe astereală de lemn, diverse produse electrocasnice, mobilier divers și documente personale. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost aparatul de gătit lăsat nesupravegheat.

Pompierii vasluieni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă de capacitate mărită și echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, cu medic, împreună cu un voluntar și trei cetățeni, pentru prevenirea și stingerea unui incendiu la o casă, în localitatea Emil Racoviță, comuna Dănești. Un copil, de sex masculin, în vârstă de 12 luni, a fost scos din incendiu de către mamă și transportat imediat la Centrul de Permanență din localitatea Codăești. La sosirea echipajului de Terapie Intensivă Mobilă, cu medic, copilul a fost evaluat, cu propunerea de a fi transportat la Spitalul de Arși, din Capitală. Ulterior, sugarul a fost transportat cu un elicopter SMURD, de pe Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău. Din incendiu a fost salvată o fetiță, în vârstă de doi ani. În urma incendiului au ars acoperișul pe o suprafață aproximativă de 40 metri pătrați, aproximativ 35 metri pătrați planșeu din scândură, mobilier divers, documente de identitate și actele de proprietate. S-au degradat aproximativ 15 metri pătrați de planșeu, 10 metri pătrați de acoperiș. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric la un cablu electric defect.

Militarii Gărzii de intervenție nr. II Negrești, din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de casă, în localitatea Buhăiești, comuna Vulturești. În urma incendiului au ars 3 metri liniari de grindă și 2 metri pătrați de scândură. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum deteriorat, neprotejat, amplasat lângă materialele combustibile.

Pompierii bârlădeni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de magazie, în municipiul Bârlad. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacără, generalizat, la magazia cu materiale combustibile. În urma incendiului magazia a ars în totalitate. Au fost degradate aproximativ un metru pătrat de acoperiș din tablă pe astereală din lemn și 3 metri liniari de gard din scândură, din apropierea focarului de incendiu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

Militarii Punctului de lucru Ivănești, din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, împreună cu 3 voluntari și 4 cetățeni, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință proprietate, în localitate Ursoaia, comuna Ivănești, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta la o parte a acoperișului casei, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință, casele învecinate și, la un depozit de furaje din imediata apropiere a incendiului. Urmare a incendiului au ars aproximativ 40 metri pătrați de acoperiș din tablă pe astereală de lemn. Au fost salvate locuința, cu bunurile aferente din aceasta, casele învecinate și depozitul furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum deteriorat, neprotejat, amplasat lângă materialele combustibile. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: