Home / Social / Pensionarii vor să vadă localitățile din județul Vaslui fără asistați social

Pensionarii vor să vadă localitățile din județul Vaslui fără asistați social

Organizațiile de pensionari din județul Vaslui continuă lupta împotriva Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. După ce în ultimii ani reprezentanții pensionarilor au susținut că ajutoarele sociale nu se acordă corect și populația este tot mai nemulțumită de această lege, au apărut și rezultatele așteptate.

„Ajutoarele sociale trebuie date doar celor care le merită. În ultimul timp sunt primării care au tot mai puține dosare pentru plata ajutorului social. Spre exemplul, Șuletea are doar șapte dosare, iar comune Drânceni are patru dosare. Însă, sunt încă comune care au foarte multe persoane la ajutorul social, cum ar fi Ivănești, Băcești, Dănești și Dumești”, a spus Ioan Stamate, președintele Comitetului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui.

Potrivit datelor Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială, în data de 31 decembrie 2018 în județul Vaslui primeau venit minim garantat 8.380 familii și persoane singure. Suma totală care a fost virată pentru plata ajutorului social a fost în luna decembrie de 2,4 milioane lei, suma medie încasată de fiecare beneficiar fiind de 293 lei.

La nivel național, Vasluiul nu mai face parte din primele trei județe din România, în ceea ce privește numărul de asistați social. La sfârșitul anului trecut mai multe județe din țară aveau un număr mai mare de beneficiari de ajutor social: Dolj (12.107 beneficiari), Bacău (9.768 beneficiari), Buzău (9.750 beneficiari), Teleorman (8.618 beneficiari).

Ajutorul social se acordă familiilor și persoanelor singure, cetățeni români sau străini, inclusiv persoanelor fără locuință, ale căror venituri lunare se situează sub pragul de 142 lei – pentru persoanele singure și 527 lei pentru familia formată din cinci persoane. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: